Bloesemremedies: de Australian Bush Essences Waratah voor moed en de kracht

Bloesemremedies waratah

BLOESEMREMEDIES – De Warata van de Australian Bush Essences

 

Ik heb moed, uithoudingsvermogen en vertrouwen in alle situaties.
Ik vind de moed en de kracht om de uitdagingen van het leven aan te durven.

 

De Waratah is een van de meest  gebruikte remedies van de Australische Bush Essences.

 

De Waratah is een forse, hoge struik, die wel drie tot vier meter hoog kan worden. De prachtige rode bloem, die een doorsnede van wel 15 centimeter kan hebben, bestaat in feite uit vele aparte bloemetjes die dicht op elkaar in een bolrond bloemhoofd zitten dat wordt omgeven door lichtgekleurde bloembladachtige schutbladen. De schutbladen zijn zeer belangrijk, want ze beschermen de bloem en houden de bloemetjes bij elkaar. Ze zijn als handen die iets kostbaars en breekbaars vasthouden en ze drukken een koesterende, beschermende energie uit.

 

Dit is een remedie voor degenen die door “de donkere nacht van de ziel” gaan en in uiterste wanhoop zijn. Het geeft hen de moed en de kracht om met een crisis om te gaan. Deze remedie is zeker geschikt voor mensen die de verwoestingen van een oorlog of een beurscrash hebben meegemaakt. Na de beurscrash in de dertiger jaren van de vorige eeuw kwam het veel voor dat zakenmensen van het dak van hoge gebouwen sprongen. Deze mensen hadden het gevoel dat het verlies van hun bezittingen het einde van alles betekende.

 

In tijden van crisis zal de Waratah remedie alle vaardigheden om te overleven die je ooit geleerd hebt in stelling brengen. Het zal deze oude vaardigheden niet alleen oproepen maar ze ook versterken. Het is in de eerste plaats een overlevingsremedie die vooral staat voor de kwaliteiten die de ontdekkingsreizigers hadden in de Australische bush: je aan kunnen passen en met succes alle mogelijke noodsituaties het hoofd bieden. Door de uitdagingen van het leven wordt het karakter gesterkt. De Waratah remedie helpt je je moed te versterken. Als je al een beetje moed hebt zal die krachtiger worden. Ook zullen al je vaardigheden versterkt worden als je de moed hebt om iets te proberen. Omdat de remedie in noodsituaties moet werken, moet ze ook snel werken. De eerste effecten zijn onmiddellijk merkbaar en in veel gevallen wordt de volledige werking verkregen in slechts een paar dagen. Anderen hebben goede resultaten in vijf tot zeven dagen. Waratah heeft heel goed gewerkt voor mensen die diepe wanhoop ervaren of suïcidaal waren. Ze zorgt ervoor dat deze mensen hun vertrouwen weer terug kunnen vinden en de moed krijgen om verder te gaan. Ons overkomt in het leven nooit iets waarvoor we niet de kracht hebben om ermee om te gaan.

 

en de bloem komt veel voor in de folklore en legendes van de Aborigines:

Lang geleden leefde er een mooie Aboriginal vrouw die Krubi heette. Ze leefde met haar stam in de Burragorang vallei. Ze was gemakkelijk te herkennen want ze had een unieke mantel, gemaakt van de rode huiden van de walibi, hij was versierd met de rode veren van de gang gang kaketoe.  Er was niets mooiers dan haar mantel. Krubi was verliefd op een jongeman van de stam en ze wachtte iedere dag op het hoogste punt van de berg op zijn terugkeer van de jacht. Het eerste wat hij zag was haar rode mantel. Hiernaar verlangde hij iedere keer. Maar op een avond was Krubi erg van streek, want ze had ontdekt dat de mannen oorlog gingen voeren, omdat Aborigines van een andere stam op hun land waren doorgedrongen. De volgende dag stond ze weer opnieuw op de zandstenen bergrug om op haar geliefde te wachten. Op die plek kon ze het roepen en schreeuwen horen van de veldslag en werd ze later begroet door de gehavende mannen die gevochten hadden. Maar, de man van haar hart was er niet bij. Ze wachtte zeven dagen op hem in de hoop dat hij terug zou komen. Gedurende die periode vormden haar tranen stroompjes in de zandsteen. Uit haar tranen ontsprongen nieuwe planten, o.a. de boronia en de bush fuchsia. Na zeven dagen ging ze naar het slagveld, maar ze kon geen spoor van haar geliefde ontdekken. Krubi keerde terug naar haar zandstenen bergrug en gaf zich over om te sterven. Toen haar geest door een spleet in de zandsteen ging, kwam de mooiste van alle Australische planten op. Ze was perfect in haar schoonheid, net als de man waar Krubi voor was gestorven. De bladeren waren getand en puntig als zijn speer. De bloem was roder en stralender dan elke andere bloem en was als haar rode mantel van ver te zien.

 

Bram Zaalberg, BLOESEM REMEDIES NEDERLAND

info@bloesemremedies.com
www.bloesemremedies.com
www.celzouten.com

Tel: 077-3987826

 

 

 

 

Print deze pagina

Over de auteur

Bovenstaand artikel is geplaatst door de redactie van Koorddanser. Wil je de auteur van dit artikel een bericht sturen, mail dan naar redactie@kd.nl.

Laat een bericht achter

Je moet ingelogd zijn om een bericht te plaatsen.

Powered by Ambrix