Zomerse salade in een handomdraai

Rauw eten doen we allemaal we eens: wie kent niet een smakelijke zomerse salade? Rawfoodie Amy Rachelle maakte er eentje voor Koorddanser. Lekker makkelijk.

Nodig:

  • 1 rijpe avocado
  • 1 prei
  • 1 zakje sango, paarse rettich
  • 1 zakje rucola
  • radisio (kleine rodekoolachtige sla)
  • kop witte zeewier (Irisch Mosh-pasta, eventueel champignons)
  • 1/8 kop olie
  • 2 koppen water
  • ½ eetlepel zout
  • 2 citroenen
  • ½ eetlepel roze peperkorrels (‘schinus molle’), (zelf malen)
  • ¼ kop kani suiker (of honing of theelepeltje stevia)
  • zwarte peper

Bereiden:

  • Snijd de avocado in repen.
  • Snijd de prei in ringen, de rettich in kleinere stukken en voeg de rucola en radisio toe in een grote slakom. Leg de avocado erop.
  • Doe olie, water, zout, peper, Irisch Moss-pasta, sap uit beide citroenen, en suiker in de blender. Laten draaien en op smaak brengen met eventueel extra peper en zout.
  • Giet voor het opdienen het mengsel in de blender over de sla.

Eet smakelijk!

Meer info: www.amyrachelle.com

Print deze pagina

Over de auteur

Bovenstaand artikel is geplaatst door de redactie van Koorddanser. Wil je de auteur van dit artikel een bericht sturen, mail dan naar redactie@kd.nl.

Laat een bericht achter

Je moet ingelogd zijn om een bericht te plaatsen.

Powered by Ambrix