Spiritueel leraar Andrew Cohen biedt publiekelijk verontschuldigingen aan

Toont hij zich hiermee een échte leraar of heeft hij zijn eigen graf gegraven? Bijzonder is het zeker: Andrew Cohen kondigde eergisteren op zijn blog aan een sabbatical te willen nemen van zijn leraarschap. In de 27 jaar als leraar heeft hij zijn volgelingen geleerd hun hun ego onder ogen te zien zonder – zo zegt hij zelf – ooit in staat te zijn geweest een openhartig gesprek aan te gaan met die van hemzelf. 

Gedurende deze periode van radiostilte zal Cohen niet langer  zijn organisatie leiden, geen teksten meer op zijn blog publiceren en niet in het openbaar verschijnen. ‘Mijn intentie is om een beter leraar te worden, en, belangrijker nog, een beter mens,’ zo schrijft Cohen op zijn blog.

Lees hier zijn bekentenis: andrewcohen.org/blog/apology

Cohen heeft zichzelf eindelijk in de spiegel aangekeken. Dat is natuurlijk prachtig. Maar het streven naar een betere versie van jezelf heeft al zovelen op een eindeloze (spirituele) zoektocht gestuurd langs rijen boeken, workshops en retraites van leraren als Cohen. Als je op zoek bent naar beter en mooier dan heb je je ‘ego’ nog niet kunnen omhelzen, weten we inmiddels (van al die boeken, workshops en retraites). We zijn dus benieuwd hoe Cohen dit gaat aanpakken. En wie weet, misschien schrijft hij er wel een boek over!

Wat zegt dit volgens jou over Cohen? Toont hij zichzelf hiermee moedig, menselijk, ongeloofwaardig, ronduit dom of juist een échte leraar? Deel je mening!

Print deze pagina

Over de auteur

Bovenstaand artikel is geplaatst door de redactie van Koorddanser. Wil je de auteur van dit artikel een bericht sturen, mail dan naar redactie@kd.nl.

6 Reacties

 1. Michael Jacobs says:

  “I’m aware that many of my students over the years have also been affected by my lack of awareness of [the ego aspect of my personality]. And for those of you who are reading this, I apologize.” Nou Obama, Rutte en al die andere geobsedeerde en van zichzelf zo gecharmeerde, ego-gedreven types nog. En de opiniërende redactie van Koorddanser.

 2. EwaldWagenaar says:

  Hilarisch die man, steeds weer….

 3. Sanne Burger says:

  Verontschuldigingen waarvoor? Voor het feit dat hij een ego heeft?

 4. Rita says:

  Verontschuldigingen voor wat hier beschreven staat o.a?
  http://www.integralworld.net/blacker3.html

  • shaumbra says:

   Ja voor deze lijst, indien waar, is een verontschuldiging alleen niet voldoende..mijn andere ‘grappige’ opmerking over het ego is dan niet zo gepast. Het verdwaalde ego kan verdomd lelijke dingen met hem , (en anderen), uithalen zeg…

 5. shaumbra says:

  OOk de verontschuldiging komt van het ego. helemaal niet erg toch? Op zielsniveau communiceren is wel mooi natuurlijk maar zo saaaaai. Ego is veel leuker 🙂

Laat een bericht achter

Je moet ingelogd zijn om een bericht te plaatsen.

Powered by Ambrix