EigentijdsFestival slaat jaar over

De organisatie van het jaarlijkse en al twintig keer gehouden EigentijdsFestival maakte bekend dat ze in 2014 geen festival zal organiseren. De volgende editie staat gepland van 4 tm 7 juni 2015, weer in Vierhouten. Het jaarlijkse evenement geldt als een van de grootste newage-evenementen in ons land en tevens het oudste. Met zo’n 2000 deelnemers, 500 vrijwilligers en tientallen workshoptenten.

Op de site www.eigentijdsfestival.nl meldt de organisator: ‘Na 20 jaar en veel positieve reacties zoals die blijken uit de uitkomst van de gehouden enquêtes in de afgelopen winter en na het laatste festival (gemiddelde waardering 8.4), lijkt het ons beter om meer tijd te nemen voor bezinning over een nieuwe fase van dit prachtige lentefeest en het een jaartje over te slaan. Dat betekent dat het eerstvolgende Eigentijds Festival in 2015 gehouden zal worden. Beschouw het als een beweging van een kunstschilder die afstand neemt van zijn schildersezel om beter te kijken wat er gedaan is en vooral nog gedaan moet worden. Het is geen gemakkelijke beslissing geweest, omdat het raakt aan gevoelens die altijd met loslaten en vertrouwen te maken hebben. Mensen hebben bij tijd en wijle rust nodig, een pauze, om een en ander te verwerken en zicht te krijgen op de toekomst. Het geeft de ruimte om te luisteren, een mystieke dimensie, zijnde een kwaliteit die zeker ook bij een festival als het onze hoort.’

‘Daarnaast zijn er nog praktische zaken die bijdroegen aan dit besluit. Een aantal medewerkers van het eerste uur gaf te kennen er mee te willen stoppen. Voor ons was dit mede een goede gelegenheid om te kijken naar de wijze waarop wij de festivals de laatste jaren voorbereid hebben. We zijn van mening dat de beweging van vernieuwing niet alleen betrekking heeft op de inhoud van het festival ( de thema’s persoonlijke ontwikkeling en duurzaamheid), maar ook de organisatie betreft. In plaats van een centraal kantoor (secretariaat) in Sneek, willen we onze administratie decentraliseren en dit waar mogelijk vanuit Frankrijk doen. De huidige internettechnologie biedt daartoe alle mogelijkheden. De komende maanden gaan we daarom zoeken naar nieuwe medewerkers die aan de inhoudelijke en administratieve voorbereiding willen meewerken.’

Print deze pagina

Over de auteur

Bovenstaand artikel is geplaatst door de redactie van Koorddanser. Wil je de auteur van dit artikel een bericht sturen, mail dan naar redactie@kd.nl.

Laat een bericht achter

Je moet ingelogd zijn om een bericht te plaatsen.

Powered by Ambrix