Astrologische hemel van februari 2015 – Magnum Opus van Vissen

astrologische voorspelling Koorddanser

Astrologische hemel van februari 2015

 

Net de aanslag en de grote demonstratie in Parijs achter de rug. Charlie werd een geuzennaam en dook overal op in allerlei varianten. Als astroloog waag ik me er niet aan om te voorspellen hoe terrorisme zich zal gaan ontwikkelen en wat we kunnen verwachten. Wel kan ik kijken naar de komende planeetstanden vanuit betekenisgeving.

 

Door Elodie Hunting

 

Vissen In februari is het teken Vissen sterk in de meerderheid aan de hemel. Vissen heeft alles te maken met een non-identiteit. En dat sluit goed aan op Je suis Charlie; met z’n allen dezelfde identiteit, bewegend als één organisme. Als een school vissen lopen demonstrerende mensen door de straten van Parijs en de grote steden in Europa. En Aboutaleb transformeert van burgemeester naar een van de vele vissen in de tegenbeweging.

Een daad van het kwaad genereert een mondiale saamhorigheid in liefde zoals we die niet eerder hebben gezien. Is dit het Magnum Opus van het ongeveer 2000-jarige tijdperk Vissen, het meesterwerk, omdat we de les eindelijk met z’n allen hebben begrepen?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Neptunus is de planeet die bij het teken Vissen hoort en staat daar sterk. Neptunus staat van februari 2012 tot en met april 2025 in zijn eigen teken Vissen.

Zon In deze maand staat de Zon in Vissen vanaf 19 februari, komende uit dierenriemteken Waterman. Waterman is het idealistische teken dat mensen verbindt die hetzelfde doel voor ogen hebben. Waterman is rebellerend, vernieuwend en tegen de gevestigde heersende macht. Vrijheid, gelijkheid en broederschap kenmerkt de Waterman. Dit is een luchtteken en daarmee rationeel en koel. In Vissen wordt de Zon gevoeliger en als de gevoelens teveel of te heftig worden dient zich altijd een verlangen aan naar een andere bewustzijnstoestand. Dit kan in de vorm van verdovende of verruimende drugs, maar ook naar hogere, geestelijke werelden. Het zijn de werelden waarin de intenties hun oorsprong vinden, waar beginselen worden geboren en waar alles fijnstoffelijk en niet concreet is. Transpersoonlijk, omdat het niet over het individu gaat maar over het collectief. Precies dat collectief heeft een vals klinkende wake-up call gehad en kan niet anders dan in beweging komen; je suis Charlie, ik ben Charlie. Maar zoals dat gaat met beginselen – ze incarneren in individuen en worden steeds concreter.

Neptunus als oppergod van de oceanen in Vissen representeert het collectief. In de maand februari staan de planeten Venus en Mars ook in Vissen en loopt Mercurius retrograde, wat een naar binnen kerende beweging is, à la Vissen dus.

Mercurius in Waterman zoekt zijn vrienden op, beraamt plannen, wil actie voeren en shockeert met provocatie. In Waterman zoekt deze planeet de media op als kanaal van zijn rebelse boodschap. Maar.. Mercurius loopt retrograde en zoekt dus niet buiten zichzelf, maar binnen in zichzelf. De leidende vraag in dit collectieve principe dat incarneert in ieder van ons is, welke Charlie ben jij eigenlijk? Welke identiteit wordt opgeroepen en hoe verhoudt die zich tot collectieve spiritualiteit? Ben je non-dualist, moslim, joods, christen, boeddhist, John Frum (tip: even opzoeken op youtube) of selfmade? Het is een inkoppertje om te zeggen dat alle goden hetzelfde zijn en dat het uiteindelijk niets uitmaakt. Religie gaat erg diep en raakt altijd aan je fundament. Religie wordt door een groep mensen collectief gedragen en veroordeeld. Juist nu staan de individuen op en spreken zich uit over hun diepste geloof waarmee ze zich in elke andere situatie kwetsbaar zouden hebben opgesteld, behalve nu … Kwetsbaarheid wordt nu kracht omdat het gedragen wordt door (vrijwel) iedereen.

Mercurius retrograde in Waterman zoekt het punt diep in jezelf van waaruit je een verbinding kunt gaan leggen en de eenheid kan ervaren. Die eenheid zonder identiteit met als naam Charlie. Opmerkelijk in dit verband: ooit was Charlie de naam van het checkpoint in de Berlijnse muur waar mensen bruut gescheiden en geselecteerd werden.

Venus begint de maand februari in samenstand met Neptunus in Vissen. Venus staat verhoogd in Vissen wat betekent dat ze in dit teken op haar best is. Hier verbindt zij vanuit een liefde die de hoogste spirituele kwaliteit heeft. Ver vandaan van oordelen, gedachten, overtuigingen, affiniteiten etc. Venus representeert de liefde in haar meest zuivere vorm. Zeker samen met Neptunus die haar geboren liet worden uit zijn schuim.

Mars Ook Mars staat in het teken Vissen en hij gaat behoorlijk gelijk op met Venus. Mars in Vissen heeft geen agressieve strijdlust. Mars in Vissen is een pacifistische vuist. Geweldloos en vanuit een diep besef van eenheid weet hij dat geweld nooit een oplossing is voor welk conflict dan ook. Plat gezegd is Mars in Vissen dat knulletje dat altijd gepest wordt omdat ie nooit terugslaat en dus altijd slachtoffer is. Dat knulletje is spiritueel nog niet wakker en heeft dus geen fundament om zijn pacifisme te dragen.

Mars en Venus samen in Vissen verbinden actief vanuit een collectieve eenheid. Mars kan zijn strijdlustige aard niet verloochenen maar geeft er in Vissen een zachtaardig en vredelievend karakter aan. Strijden zoals in de vechtkunsten gaat ten diepste over niet-strijden.

 

Uranus en Pluto Helaas zijn er in februari ook gespannen planeetstanden van Uranus en Pluto. Dat zijn twee zware jongens die vernietigen en partijen verwijderen. Het vierkant dat ze met elkaar maken is al een tijd aan de gang maar in februari is dit aspect graadnauwkeurig exact. Dit betekent dat de spanning naar een akelig hoogtepunt gaat. Het thema wordt aangegeven door Saturnus in Boogschutter: religieus fanatisme gerechtvaardigd vanuit denkbeelden en overtuigingen. Zeker vanaf de 20e wordt het spannend temeer ook omdat Venus en Mars dan naar Ram gaan en daar een heel ander karakter krijgen. Ze zijn daar vuriger en strijdlustiger en reageren primair. De instincten voeren de boventoon en nadenken over wat je doet is secundair. Heel positief geduid zijn Venus en Mars de initiators van een heel nieuw en vers begin. Gedreven door levenskracht zoals een zaadje dat als plantje net zijn kopje boven de grond uit steekt.

Ik verwacht en hoop dat de ‘Je suis’-beweging veel meer gezicht gaat krijgen. Dat het van een collectieve Charlie naar het individuele beweegt en daar vorm krijgt. Dat heilige boeken niet meer geciteerd worden in woorden op spandoeken, maar bezield en belichaamd worden in daden.

Dat het nog niet gedaan is, is zeker.

Meer: www.elodiehunting.nl.

 

 

Verklarende woordenlijst bij de astrologische hemel van februari 2015

Wat betekent….

 

Boogschutter is een vuurteken. Dit dierenriemteken heeft een grote passie voor kennis, voor grensverleggende zaken en voor inhoud. Hij wil begrijpen en de grote lijnen zien. Boogschutter heeft humor met een kritische kanttekening. Van de grote goeroe tot de stand up-comedian.

 

Mars, planeet: Mars of Aries is de oorlogsgod. De jongeman die vol zit met vechtlust en bewijsdrang. Strijdbaar, sterk, stoer en moedig. Mars wil iets doen. Mars verbreekt en scheidt wat verbonden was om de eigenheid van de twee strijdende polen weer tot zichzelf te brengen.

 

Mercurius, planeet: Mercurius is de planeet die gaat over communicatie, vervoer en handel. Mercurius is enigszins nerveus en gespannen vanwege de beweeglijkheid en nieuwsgierigheid. Een slim en snel jongmens.

 

Pluto Planeet Pluto is Hades, de god van de onderwereld. Pluto is traag, maar ontzettend krachtig op het vernietigende af. Pluto transformeert altijd en deinst nergens voor terug. De dood is zijn thema. Niet als einde, maar als noodzakelijk begin van iets nieuws. Deze planeet is confronterend, onontkoombaar en machtig. Pluto kan dwingend zijn, als je niet meegaat met de transformatie die hij wil. Werk je mee? Dan is hij de meest krachtige partner die je je kunt wensen.

Ram Het eerste teken van de dierenriem vol met levenskracht, levensdwang en tempo. Ram is het eerste begin dat het startschot van een nieuwe periode geeft. Ram is een vuurteken en wil vooruit! Soms wat ondoordacht maar altijd krachtig en moedig.

 

Retrograde Vanaf de aarde gezien loopt deze planeet tijdelijk achteruit, maar in werkelijkheid gaat de aarde dan sneller. De invloed van de retrograde lopende planeet verandert tijdens de retrogradegang en wordt verinnerlijkt. Ook is de kans dan groter dat zaken uit het (recente) verleden opnieuw actueel worden.

 

Saturnus is de planeet die structuur brengt en alles weghaalt wat overbodig is. Soberheid en tijd zijn ook begrippen die bij deze planeet horen.

 

Uranus Planeet Uranus is de innovator en de rebel. Waar Uranus opduikt is er een plotselinge en onverwachte verandering. Meestal wordt het op het moment zelf niet zo gewaardeerd, maar achteraf is het meestal een verbetering. Uranus is de bliksemschicht, de brokkenpiloot en verstoort het vastgeroeste evenwicht.

 

Venus: de planeet van de liefde. Venus verbindt en is diplomatiek. Venus vertegenwoordigt schoonheid en vrouwelijkheid. Daarnaast gaat Venus ook over geld en materie. Alles wat aantrekkingskracht heeft, is geladen met Venusenergie. Venus van Weegschaal is een luchtvenus en Venus van Stier is een aardevenus. Een veelzijdige dame dus die kan multitasken.

 

Vissen is het laatste teken van de dierenriem en daarmee de meest spirituele. Het is een waterteken en gedraagt zich ook als zodanig. Vissen past zich heel gemakkelijk aan, zoekt meestal de weg van de minste weerstand en is overgevoelig en kwetsbaar. Ook mystiek, esoterie, kunst, een andere staat van bewustzijn, de zwerver en de monnik vallen onder het teken Vissen. Meestal hele lieve mensen die grote offers kunnen brengen.

 

Waterman, dierenriemteken: vrijheid, gelijkheid, broederschap. Waterman belichaamt het allemaal. Watermannen verenigen zich, omdat ze weten dat een groep gelijkgestemden veel meer kan bereiken dan een eenling. Gezamenlijke belangen: een voor allen, allen voor een.

 

Zon: De Held van het toneel. Hij verlicht het dierenriemteken waarin hij staat en versterkt die energie. De Zon past zich heel gemakkelijk aan, op voorwaarde dat hij alle aandacht krijgt. De Zon is groots, stralend en barst van de energie.

 

 

Print deze pagina

Over de auteur

Bovenstaand artikel is geplaatst door de redactie van Koorddanser. Wil je de auteur van dit artikel een bericht sturen, mail dan naar redactie@kd.nl.

Laat een bericht achter

Je moet ingelogd zijn om een bericht te plaatsen.

Powered by Ambrix