Albert Einstein had geen gelijk volgens TU Delft

Toen in 1935 Albert Einstein zich afvroeg of twee deeltjes rechtsreeks met elkaar in verbinding kunnen staan, zelfs als een daarvan zich aan de andere kant van de Melkweg bevindt, was zijn uitkomst dat dit niet mogelijk is. Tachtig jaar na dato bewijst een groep wetenschappers van de TU Delft dat dit wel kan.

In het wetenschappelijke tijdschrift Nature zijn de bevindingen gepubliceerd. De wetenschappers toonden aan dat elektronen in twee diamanten, gescheiden van elkaar door 1,3 km campus, echt een onzichtbare verbinding kunnen hebben. Een soort teleportatie dus.

 

 

 

 

 

Print deze pagina

Over de auteur

Bovenstaand artikel is geplaatst door de redactie van Koorddanser. Wil je de auteur van dit artikel een bericht sturen, mail dan naar redactie@kd.nl.

Laat een bericht achter

Je moet ingelogd zijn om een bericht te plaatsen.

Powered by Ambrix