De kracht van innerlijke rust – over de film ‘A Mindful Choice’

Innerlijke rust - A Mindful Choice

De documentaire ‘A Mindful Choice’ portretteert mensen die tegen alle verwachtingen in de bewuste keuze voor innerlijke rust maken. In een tijd waarin velen gebukt gaan onder stress, angst en machteloosheid kiezen zij voor een andere ervaring door meditatie. Op 17 september a.s. wordt deze documentaire vertoond in de centrale bibliotheek in Amsterdam. 

 

De documentaire is een krachtige en ontroerende katalysator voor verandering. Twee moderne monniken uit Nieuw-Zeeland reisden de wereld rond om een diverse groep mensen te filmen die de keuze maken voor innerlijke rust. Ze werden gevolgd door een professioneel team van film- en documentairemakers, waaronder een BAFTA-winnende filmmonteur en een cameraman met twee Emmy Awards.

 

Getuigenissenfilm
Oogstrelende camerabeelden in combinatie met mensen die hun verhaal delen vanuit een diepgaande innerlijke rust zorgen voor een boeiende ervaring die je raakt.
De toeschouwers maken onder meer kennis met gevangenen uit een zwaarbewaakte gevangenis in Mexico, waar de sfeer 180 graden omgedraaid is nu een groot deel van de gevangenen en bewakers regelmatig mediteert. Ze zien een lerares van de Nationale Balletacademie in Cuba die haar getalenteerde leerlingen beter laat dansen dan ooit door ze te helpen in het moment te zijn. Een Britse vrouw met kanker vertelt het ontroerende verhaal van haar ziekte en de acceptatie daarvan, waardoor ze een diepe vrede in zichzelf ervaart. En een motorrijdende leraar van een eeuwenoude monnikenorde deelt parels van wijsheid.

 

Ascension
De geïnterviewden in de documentaire beoefenen een specifieke meditatievorm met de naam Ascension van The Bright Path Ishayas. De Ishayas zijn moderne en niet-religieuze monniken met een eeuwenlange traditie in het vergroten van het bewustzijn op aarde. In Nederland wonen momenteel tien Ishaya-monniken. Zij staan midden in de maatschappij met partners, families en banen en hebben tegelijkertijd allemaal een passie voor vrede.

De intentie van de filmmakers is om het publiek te inspireren een keuze te maken om meer geluk in hun eigen leven te ervaren. Of dat nu is door meer tijd te besteden aan activiteiten die vervulling geven of door een vorm van meditatie te leren. ‘A Mindful Choice’ laat aan de hand van echte verhalen zien dat dit een mogelijkheid is en dat je met die keuze niet alleen je eigen leven, maar ook dat van anderen positief beïnvloedt.
Of, zoals de slogan op de filmposter uitdaagt:  “You have the power to change your world”.

 

Datum voorstelling OBA: zondag 17 september 14.00 uur. Na afloop van de film is er een Q&A met een aantal Nederlandse Ishaya’s.
op 16 en 21 september geeft de monnik Prema Devi een workshop over het onderwerp van de film: meer www.premadevi.com en www.thebrightpath.nl.
Ook is de film via de website als video on demand te bekijken.
Website www.choicethefilm.com  / trailer: www.choicethefilm.com/en/trailer.
De recensie van Happinez: http://bit.ly/2nmpDfk.
Ticketverkoop Amsterdam: oba.nl/agenda.207776.html.
Print deze pagina

Over de auteur

Bovenstaand artikel is geplaatst door de redactie van Koorddanser. Wil je de auteur van dit artikel een bericht sturen, mail dan naar redactie@kd.nl.

Laat een bericht achter

Je moet ingelogd zijn om een bericht te plaatsen.

Powered by Ambrix