Gaat de zonsverduistering Trump raken? – De augustushoroscoop wijst de weg

zonsverduistering

Hét astrologische hoogtepunt in augustus is de zoneclips, zonsverduistering, op 21 augustus. De eclips begint aan de westkust en verplaatst zich naar de oostkust van de USA. Deze eclips of zonsverduistering door de maan die tussen de aarde en de zon schuift, duurt iets meer dan twee  minuten op één plek.

 

Door Elodie Hunting

 

Astrologen over de hele wereld en dan met name natuurlijk de Amerikaanse astrologen schrijven er al maanden over. Waarom? Omdat deze zonsverduistering op een belangrijke plaats in de horoscoop van Donald Trump valt, namelijk op zijn ascendant en Mars in het teken Leeuw. Er wordt druk gespeculeerd over wat dat kan betekenen en iedereen is het erover eens dat dit geen positieve planeetstand is voor hem. Het zou hem fysiek (want ascendant) kunnen raken op een agressieve (Mars) manier. We gaan het zien. Deze eclips kan zijn neergang betekenen of inzetten. Een eclips werkt meestal langer door dan dat ene moment.

Heb je zelf iets in je geboortehoroscoop in de laatste graden van Leeuw, dan ga je hier zeker de effecten van deze zonsverduistering merken.

 

Augustus per dierenriemteken

Met weer de voetnoot dat als je je ascendant en/of Maan kent, of wellicht weet welk sterrenbeeld dominant is in jouw horoscoop, lees die teksten dan ook om tot een vollediger beeld te komen. Daar gaan we!

 

Ram

Jij beschikt over veel energie deze maand. Jouw planeet Mars staat vrijwel op de Zon in Leeuw en dat is allemaal vuur. Je energie stroomt vooral als je creatief bezig gaat. Inspiratie genoeg om mooie kunstwerken te maken, al ontbreekt het je soms aan de discipline om het ook af te maken. Want dan ben je alweer bezig met iets nieuws. Augustus is een goede maand voor verliefdheden en affaires waarin jij aanbeden wordt door een nieuwe geliefde. Het tilt je boven jezelf uit en je geniet mateloos. Je bent er totaal niet mee bezig of dit een serieuze relatie wordt en geniet vooral van de aaneenschakelingen van het ‘nu’. Aandachtspuntje; je hebt de neiging om dit te idealiseren en alle contact met de werkelijkheid te verliezen.

 

Stier

Onverstoorbaar als je bent probeer je je cool te blijven terwijl er van binnen allerlei emoties krioelen. Het is een wirwar en daar houd jij niet zo van. Wat moet je met al die gevoelens in je lijf? Als je er iets over probeert te vertellen verzand je in onsamenhangende fragmenten zonder een rode draad. Althans, dat vind jij. Anderen ervaren je als open en toegankelijk. Als warm, zorgzaam en verbindend. Je ervaart hoe belangrijk je familie voor je is en hoe jij je daarin geborgen voelt. Hoe je verleden je gevormd heeft en hoe je hechtingsstijl is. Laat het logisch beredeneren achterwege en gebruik je lijf als indicator voor je gevoelens. Gevoelens zijn niet logisch, ze zijn er gewoon. En ze vertellen je precies hoe het met je is.

 

Tweelingen

Het lukt jou niet echt om los te komen van je werk of dingen die gebeuren moeten. Je wilt zekerheid en stabiliteit en financieel weten waar je aan toe bent. Ook zie je je bankrekening graag groeien en dan moet er gewerkt worden. Terwijl jij je eigenlijk had voorgenomen om te genieten en even niks te doen. Een balans vinden tussen wat moet en wat mag is even een zoektocht. De voldoening die je haalt uit je werk maakt veel goed. Doe je werk dat niet bij je past? Dan wordt deze maand een martelgang en zou je wel eens kunnen gaan besluiten om het roer om te gooien. Je wilt hoe dan ook iets betekenen voor andere mensen en hen helpen geeft jou een diepe bevrediging.

 

Kreeft

Dit wordt een emotionele maand voor jou, Kreeft. Het staat helemaal in het teken van verleden, hechting en je relatie. Daar voel je je alleen in en niet gesteund. Zo blijven er twee opties over in het ervaren hiervan. Óf je gaat zitten sippen in een hoekje en vult je dagen met zelfbeklag omdat niemand je begrijpt, óf je ziet het als een uitgelezen kans om het helemaal op jouw manier te doen zonder dat je rekening hoeft te houden met anderen. Aan jou de keus. Gevoelens gaan erg diep en soms lijkt er geen lichtpuntje meer te zijn. Op het dieptepunt vindt de omslag plaats. Je wordt van binnenuit gedwongen om jezelf bij elkaar te rapen en aan het stuur van jouw leven te gaan staan. Niemand anders doet het voor je en dat is maar goed ook.

 

Leeuw

Wat voor de Ram geldt, gaat ook voor jou op. Maar dan in een nog hogere versnelling. Je voelt je erg goed en sterk. Dit is de Leeuwenkracht bij uitstek! Je tilt niet alleen jezelf maar ook anderen naar een hoger niveau. Als je dat belangeloos kunt doen en je niet laat hinderen door je ego, komen er mooie en bijzondere momenten aan. Dat ego is de domste niet en kan zich in allerlei verschijningen presenteren. Óók in een (schijn)heilige gedaante waar je makkelijk voor zwicht. Het is niet jij die iets wil, niet de ander die iets nodig heeft, maar het goddelijke dat wil zijn. Meer dan een kanaal ben je niet. Augustus biedt jou een bijzonder platform om naar een hoger bewustzijn te bewegen. En dan mag je best een uitglijder hebben. Hoort er allemaal bij in het slijpen van je diamant.

 

Maagd

Het wordt een bedrijvig maandje voor jou Maagd. Truus de Mier is een treffende verbeelding van Maagd op z’n smalst. Altijd bezig, altijd druk, altijd netjes, altijd ijverig, altijd tuuttuuttuuttuut! Alles wat je doet heeft zin volgens jou maar je kunt je wel verliezen in onbelangrijke details. Daar kun jij je maar moeilijk uit losmaken omdat je alles belangrijk vindt. Door hoofd- van bijzaken te onderscheiden geef jij jezelf wat meer overzicht. Spiritueel gezien wordt dit een maand van zuivering. Zowel in praktische zin wat stof en andere vuiligheid in huis betreft, maar zeker ook in je leven. De bezem gaat erdoor! Je meet jezelf een nieuwe discipline aan, laat bepaalde mensen los, maakt ruimte voor je geest en je gaat bewuster eten.

 

Weegschaal

Jij houdt je wat afzijdig van de dagelijkse gang van zaken. Je bent meer naar binnen gekeerd en niet zo bezig met de aardse werkelijkheid om je heen. Als mensen je vergeten uit te nodigen of afspraken missen, vind je dat niet zo erg. Het klopt wel met hoe jij je voelt en op welke energiestroom je bent gaan zitten. Je doet wat moet en wat niet moet doe je niet. Je hebt gewoonweg wat minder energie en bent dus niet zo heel erg actief. Of je bent letterlijk afwezig omdat je in een ander land bent. Wel ben je heel erg met jezelf en puzzel je uit hoe je op dit punt van je leven bent gekomen. Je verleden is actueel omdat je zaken aan het structureren en aan het verwerken bent.

 

Schorpioen

Jij ervaart hoe afhankelijk je bent in je relatie(s). Je bent erg gericht op het verbinden en hoe jij dat doet. Dat gaat diep en laat zich vrijwel niet in woorden vangen. Dit gevoel verdiept zich en zeker als jij je veilig genoeg voelt, ben je klaar om een volgende stap te zetten. Je ziet in dat je veiligheid zoekt in dierbaren en hoe je daar telkens in teleurgesteld bent. Dat de enige betrouwbare veiligheid in jou te vinden is. Dat je je eigen draken moet verslaan en als een overwinnaar opnieuw ten tonele verschijnt. Dat jij degene bent die je uit je eigen kelder kunt bevrijden en dat je angsten eigenlijk niet zoveel voorstellen als je ze in het licht brengt.

 

Boogschutter

Afscheid nemen is meestal niet gemakkelijk. Loslaten is een abstract begrip dat eigenlijk niemand begrijpt. Want hoe moet dat in godsnaam? Iedereen roept dat het zo heilzaam is voor je, dat het bevrijdend werkt en ruimte biedt, maar ondertussen achtervolgt deze roze olifant je overal. Deze maand ga je zien dat loslaten, werkelijk loslaten, alleen maar kan als je je op iets anders richt. Alles dat je aandacht geeft gaat groeien en het is aan jou waarop je dat richt. Je voelt heel sterk dat je in een transformatie zit en dat je niet precies weet waar dit je zal brengen. Door je te richten op je vertrouwen in jezelf, kan er weinig mis gaan. Want je beste vriend dat ben je zelf.

 

Steenbok

Je voelt enige weerzin die je niet zo goed herkend. Je hebt zin om het bijltje erbij neer te gooien en je terug te trekken. Mensen liggen dwars, dingen lopen niet zoals jij ze gepland had en zo kom je het ene na het andere obstakel tegen. Hoe moet je dit nou weer begrijpen? Wat word je geacht te doen of in te zien? Als een echte controlefreak heb je graag de touwtjes in handen en wil je dit ook even regelen. Dat gaat zomaar niet! Daar moet je juist niets voor doen. Door een ontvankelijke houding aan te nemen en toeschouwer te worden van wat zich ontvouwt, door Woe Wei Woe te doen ( doen door niets doen), kan alles natuurlijk stromen. Panta Rhei. Het lijkt gemakkelijk en dat is het ook.

 

Waterman

Mensen die het beter weten dan jij, negeer je zoveel mogelijk. Je komt gewoon niet opdagen of belt niet terug. ‘Na mij de zondvloed’, is een passend motto voor jouw augustus 2017. Het kan je niet zoveel schelen wat men over je denkt, dat men het niet leuk vindt wat je (niet) doet of dat men er überhaupt iets van vindt. Ze doen maar. Jij verkeert in andere regionen. Sommige Watermannen omdat ze fysiek afwezig zijn en anderen omdat ze zich terugtrekken in een retraite. In deze afzondering beleef je bijzondere momenten die je ziel voeden. En daar is het jou om te doen.

 

Vissen

Jij voelt je als een vis in het water. Je zit lekker in je vel en leeft heerlijk langs de werkelijkheid heen. Want wat is de werkelijkheid eigenlijk? Die ziet er voor jou heel anders uit dan voor anderen. Jouw habitat is de wereld van de dromen, van de visioenen, van het mediteren en van de pure onschuld. Meestal word je daar nogal op afgestraft en wordt je verteld hoe je vooral anders moet zijn en mee moet draaien in ‘het echte leven’. Daar ben je niet zo goed in. Het ligt niet in je aard. En aan die aard mag jij je deze maand helemaal overgeven. Dat kun jij als de beste; je overgeven en oplossen in jouw beeldenwereld. Geniet er maar van.

 

Wil je weten hoe de eclips in jouw persoonlijke horoscoop uitwerkt? Of wil je een duiding van jouw horoscoop? Neem dan contact met me op voor een astrologisch consult via www.elodiehunting.nl.

Print deze pagina

Over de auteur

Bovenstaand artikel is geplaatst door de redactie van Koorddanser. Wil je de auteur van dit artikel een bericht sturen, mail dan naar redactie@kd.nl.

Laat een bericht achter

Je moet ingelogd zijn om een bericht te plaatsen.

Powered by Ambrix