Nieuw: cursussen bij de Academie voor Geesteswetenschappen. Vanaf 14 maart Logotherapie, Utrecht

cursussen Academie voor Geesteswetenschappen

De Academie voor Geesteswetenschappen presenteert een nieuw en prachtig aanbod van extra cursussen/masterclasses over vijf uiteenlopende maar alle even boeiende onderwerpen:

  • Kabbalah: graven in de ziel
  • Verbindende communicatie
  • Omgang met de dood in de wereldreligies
  • Filosofie rond de ‘homo roboticus’

 

Cursus Graven in de ziel met de kabbalah

Door drs. Ewald Wagenaar op 4 woensdagavonden vanaf 18 april van 19.00 tot 22.00 uur. Introductieles op woendagavond 11 april 2018 van 19.30 tot 21.30 uur.

 

De kabbalah wordt ook wel de ‘spirituele tomtom van het bestaan’ genoemd en biedt magisch gereedschap – zowel diagnostisch als therapeutisch – bij de persoonlijke ontwikkeling. Zowel voor begeleider, coach en/of therapeut als ook voor de cliënt. In deze cursus wordt de kabbalah verkend en praktisch toegepast in het persoonlijke en beroepsmatige domein om tot een dieper inzicht in de eigen ziel of die van een ander te komen. Om vandaar een betere heler te zijn.

Meer info en reserveren? Klik hier.

 

 

Cursus Verbindende communicatie

Door Anja Nekeman 4 woensdagavonden vanaf 23 mei 2018 van 19.00 tot 22.00 uur. Introductieles op dinsdagavond 8 mei 2018 van 19.30 tot 21.30 uur

 

Geweldloos communiceren is weg naar verbinding. Kiezen voor het aanleren van Geweldloze Communicatie, of anders gezegd Verbindende Communicatie (VC), is een keuze met drastische invloed op en direct merkbare resultaten in de kwaliteit van je leven, relaties, werk of praktijk.

Meer info en reserveren? Klik hier.

 

 

Cursus Wereldreligies en hun omgang met dood en sterven

Door drs. Philippe van Heusden e.a. op 4 dinsdagavonden vanaf 29 mei van 19.00-22.00 uur. Introductieles op dinsdagavond 22 mei 2018 van 19.30-21.30 uur

 

Op dit moment leeft de omgang met de dood in ons land (en in de ons omringende landen) voornamelijk als een moment van afscheid voor de nabestaanden. Maar dat is niet in alle religies en culturen het geval. In vier avonden wordt gekeken naar de verschillen tussen de religieus-culturele omgang met dood en steven van het jodendom, christendom, islam en hindoeïsme.

Meer info en reserveren? Klik hier.

 

 

Cursus Homo roboticus – Menselijkheid in de eeuw van de robots

Door dr. Hein van Dongen op 4 dinsdagavonden vanaf 20 juni van 19.00 tot 22.00 uur. Introductieles op woensdagavond 13 juni 2018 van 19.30-21.30 uur.

 

Technici werken aan een vergaande integratie van mens en machine. Door de nieuwe mogelijkheden waar ze van dromen, zullen we worden teruggeworpen op de vraag waarin nu juist onze menselijkheid is gelegen. Dit zal in de toekomst de meest praktische vraag worden die er is.

Meer info en reserveren? Klik hier.

 

 

 

 

 

 

Print deze pagina

Over de auteur

Bovenstaand artikel is geplaatst door de redactie van Koorddanser. Wil je de auteur van dit artikel een bericht sturen, mail dan naar redactie@kd.nl.

Laat een bericht achter

Je moet ingelogd zijn om een bericht te plaatsen.

Powered by Ambrix