Traumatherapie voor baby’s en peuters – Aumm Instituut – 17-21 mei

Traumatherapie baby's en peuters

Traumatherapie voor baby’s en peuters. Een korte training met Sarito Fuhrmann-Bailes, voor iedereen die al werkt met zuigelingen (verloskundigen, kinderverpleegkundigen, artsen, fysiotherapeuten, ergotherapeuten, Cranio-Sacraal therapeuten), mensen die willen werken met deze kinderen, of geïnteresseerd zijn in heling van vroeg trauma, zoals traumatherapie voor baby’s en peuters.

 

Sarito Fuhrmann-Bailes behandelt prenatale, perinatale en postnatale stress en trauma bij pasgeboren baby’s en peuters, en basisvaardigheden voor stressontlading.

 

Vóór, tijdens en na de geboorte ervaart elk kind zijn eigen unieke en individuele verhaal.

Dit zie je aan de stemmingen en het welzijn van de baby, maar laat zich ook zien in cellen, weefsels, lichaamsvloeistoffen en in zijn zenuwstelsel. Tevens is het is merkbaar aan zijn slaappatronen, borstvoeding- en eetpatroon, de algehele verdere ontwikkeling, de relatie met de ouders en de mogelijkheid om emotioneel en fysiek contact te ervaren.

 

Dit werk met kinderen, gebaseerd op de beginselen van Somatic Experience en kennis van de prenatale psychologie (Carlton Terry, Castellino), is ontwikkeld uit het systemische traumawerk met kinderen en hun ouders. Tijdens de cursus zullen er demosessies worden gegeven door Sarito Fuhrmann-Bailes. Daarna zal de sessie in detail worden besproken met de deelnemers.

 

17 -21 mei, vanaf 17.00 uur, Centrum de Bron, Nijeholtpade.

Opgave: Aumm Opleidingscentrum, www.aumm.nl of 0595 423023.

Taal: Engels, vertaling mogelijk.

 

Print deze pagina

Over de auteur

Bovenstaand artikel is geplaatst door de redactie van Koorddanser. Wil je de auteur van dit artikel een bericht sturen, mail dan naar redactie@kd.nl.

Laat een bericht achter

Je moet ingelogd zijn om een bericht te plaatsen.

Powered by Ambrix