Meditatieweekend over Onbegrensde Vriendschap (Metta) – 1-3 juni – Apeldoorn

Metta - Sungrab Woeser

Door Sungrab Woeser

Monnik

 

Metta betekent letterlijk: vriendschap. Dit wordt door Boeddha uitgelegd als ‘vriendschap voor alle levende wezens’. Het is de wens, dat ieder wezen vrij is van lijden (grenzeloos mededogen), vrij is van de oorzaken van lijden, gelukkig is (grenzeloze liefde) en in vrijheid van willekeur mag leven (gelijkmoedigheid).

 

Het is vriendschap, die vrij is van gehechtheid en afkeer. Zij komt voort uit de zuivere staat van de geest, de boeddhanatuur. Metta is de diepe meditatie, de samadhi van de bodhisattva.

Daarentegen zijn onze contacten met anderen gebaseerd op gehechtheid, op weerstand en op neutrale gevoelens. Onzekerheid en angst drijven ons ertoe in de schulp te kruipen, tot afweer of tot vermijden. Hieruit kan Metta niet ontstaan.

 

Metta Meditatie helpt om innerlijke kracht te ontwikkelen voor vriendschap met jezelf. En Metta Meditatie helpt om moed en vertrouwen te scheppen in openheid voor anderen.

 

Voor Metta Beoefening hoef je geen boeddhist te zijn of boeddhist te worden.

De motivatie voor grenzeloze vriendschap komt tot leven in het alledaagse contact met anderen, dichtbij en veraf, bekend en onbekend, geliefd en gehaat.

 

In het Metta weekend verdiepen we ons in deze filosofie. En we beoefenen vormen en technieken van Metta Meditatie.

 

Datum: weekend van 1 – 3 juni 2018. Vrijdagavond tm zondagmiddag.

Plaats: Boeddhistisch Instituut Maitreya. Hoofdweg 109, 7371 GE te Loenen (Apeldoorn).

Prijs: € 175. All-in.

 

Contact en Aanmelden: Sungrab Woeser (Leen van der Meij).: windhorse37@gmail.com.

Klankvanboeddhisme.nl.

 

 

Print deze pagina

Over de auteur

Bovenstaand artikel is geplaatst door de redactie van Koorddanser. Wil je de auteur van dit artikel een bericht sturen, mail dan naar redactie@kd.nl.

Laat een bericht achter

Je moet ingelogd zijn om een bericht te plaatsen.

Powered by Ambrix