Bloesemremedies en het “bij jezelf blijven”

Bloesemremedie Slaapmutsje

Door Bram Zaalberg

 

Tegenwoordig hoor je steeds meer en lees je vaak, dat je “bij jezelf moet blijven”. Maar wat is dat en waar staat het voor?

Is het zo dat wanneer je dit kunt, dan alles vanzelf weer goed komt en dat je niet ten onder gaat aan de druk van buitenaf? Of ben je dan in staat om alles los te laten waarvan je vindt dat je daaraan moet voldoen? Z

ijn er eigenlijk niet teveel uitdagingen? Het is niet alleen de druk van het werk, waarbij je genoeg moet verdienen om leuke dingen te doen. Maar wanneer je die leuke dingen wilt doen ben je moe en lukt het niet.

Is het eigenlijk niet logischer om werk te doen waarvan je geniet en dat je leuk vindt? Er zijn ook de grote maatschappelijke veranderingen, het milieu waar je je best voor wilt doen. Je moet ook nog zo gezond mogelijk leven en tijd besteden aan je gezin, sporten, er goed uitzien.

Wie heeft dat lijstje gemaakt en waar komt het vandaan? Zijn het de patronen van de familie die je zonder het bewust te zijn manifesteert of zijn het je eigen droombeelden van hoe je denkt, dat je gelukkig kunt zijn? Terwijl je je idealen nastreeft en denkt dat je volgens je gevoel handelt, ontstaan er toch lichamelijke en/of mentale klachten. Of heb je het gevoel dat je er niet bij hoort en langs de lijn staat?

Wat zijn dat voor signalen, die je uit evenwicht brengen? Zijn die idealen eigenlijk wel van jou en handel je wel vanuit je eigen gevoel? Wat je dacht dat je zekerheid en stevigheid was, blijken uiteindelijk je gevangenis te zijn. De ruzies met je relatie en/of kinderen maken het er ook niet beter op. Een mooi advies, dat bij jezelf blijven, luisteren naar jezelf en je gevoel. Maar wie ben ik nu echt.

Hoe kom ik bij mijn werkelijk essentie, mijn kern en hoe kom ik bij mijn ware gevoel waar ik gelukkig van word? Hier beginnen de bloesemremedies met hun werk. Dit is waarom de remedies zo belangrijk

zijn in een tijd waar je jezelf heel gemakkelijk kunt kwijtraken en door de verleidingen van de buitenwereld en de materie niet meer weet welke kant je op moet. Uiteindelijk ontstaan er ziektes en klachten die niet meer te voorkomen zijn en die je dwingen tot een diepgaande en werkelijke verandering. Juist om dit soort situaties te voorkomen is het belangrijk om regelmatig bloesemremedies en celzouten te gebruiken. Je auto geef je wel een onderhoudsbeurt, maar waarom is het zo moeilijk om te zorgen voor onderhoud aan je bewustzijn. Onderschat daarbij niet het belang van de bloesemremedies.

Sommige mensen denken weleens, ach dat zijn maar bloemetjes, maar juist die subtiele beweging is wat

bloesemremedie liefde

bloesemremedie liefde

je nodig hebt om tot een verandering te komen. Je kunt al beginnen met het loslaten en opruimen van al je verwachtingen. Dan kijk je naar je omgeving en probeer eens een rijtje te maken van de negatieve dingen die je in je omgeving ziet en de positieve. Schrijf dit op en kies de belangrijkste negatieve uit om daaraan te gaan werken. Wat zou die persoon die dit negatieve laat zien nodig hebben om te veranderen? Dit is wat jij kunt zien, omdat jij dit nodig hebt. Door een remedie voor de ander te gebruiken ga jezelf veranderen en verandert de ander mee. Hetzelfde geldt voor het positieve dat je ziet. Je kunt daarmee de kwaliteiten die je bezit, maar nog niet hebt gemanifesteerd tot uitdrukking brengen.

Zie je bij de persoon dat deze meer aardebinding nodig heeft, omdat de ander niet met beide benen op de grond staat, dan kun je kiezen uit een paddenstoelremedie zoals bijvoorbeeld de Mycena of de Kastanje inktzwam wanneer de ander niet op zijn/haar intuïtie durft te vertrouwen.

Of wanneer de liefde het probleem is, de ander kan bijvoorbeeld geen liefde geven of ontvangen, gebruik dan de bloesemcombinatie Liefde. Een heerlijke combinatie waar je niet genoeg van kunt krijgen.

Zie je te weinig vrouwelijke kwaliteiten, denk dan aan de Yellow Star Tulip voor de zachtheid, het Slaapmutsje voor de warmte in het hart en de Klaproos voor de kracht in het vrouwelijke.

Zijn er problemen met de organisatie en het opruimen, gebruik dan de Paarse Dovenetel voor de energie en het opruimen en/of de Reuzenstropharia wanneer je tegen te grote problemen blijft aankijken en niet handelt.

Zo zijn er natuurlijk veel verschillende thema’s op te noemen, maar belangrijk is dat je gaat begrijpen dat je nooit in een keer een ander mens bent. De bloesemremedies begeleiden je met zachte hand naar een nieuwe kwaliteit. Dan wordt het niet meer “ik moet” maar ik ontdek mijn eigen kracht. Door iedere keer weer meer van jezelf te gaan houden en daarmee ook op te komen voor jezelf. Want “bij jezelf blijven” is niets ander als onvoorwaardelijk voor jezelf opkomen.

Wil je verder verdiepen in je geest ga dan aan het werk met de zielen combinaties zoals bijvoorbeeld de combinatie Oerziel (BRN). Dit is een belangrijke combinatie om je weer te verbinden met je ziel. Vooral wanneer je je niet meer thuis voelt op aarde en niet meer in je kracht komt, omdat je de oorspronkelijke verbinding met je ziel bent kwijtgeraakt. deze brengt je in verbinding met wie je werkelijk bent en helpt met het loslaten van alles wat je moet.

 

Bram Zaalberg

BLOESEM REMEDIES NEDERLAND

info@bloesemremedies.com

www.bloesemremedies.com

www.celzouten.com

Tel: 077-3987826

 

 

Bloesemremedie Slaapmutsje

Print deze pagina

Over de auteur

Bovenstaand artikel is geplaatst door de redactie van Koorddanser. Wil je de auteur van dit artikel een bericht sturen, mail dan naar redactie@kd.nl.

Laat een bericht achter

Je moet ingelogd zijn om een bericht te plaatsen.

Powered by Ambrix