Bloesemremedies en seksualiteit

bloesemremedies klaproos

Door Bram Zaalberg

 

Seksualiteit is niet alleen maar een uitdrukking van lust gevoelens, maar het is ook verbonden met de levensenergie en al in de oudheid werd het gebruikt om je bewustzijn te openen voor hogere energieën. Met bloesemremedies kun je veel doen op het gebied van seksualiteit, je hebt geen moeilijke gesprekken nodig en juist in de diepere gebieden van het bewustzijn doen de bloesemremedies goed hun werk. Je kunt natuurlijk wel tegen je cliënt zeggen dat hij/zij bijvoorbeeld wat warmer en niet zo koel moet zijn ten opzichte van zijn/haar relatie, maar daarmee heb je nog niets verandert. Speciaal bij langer durende relaties en vooral wanneer je inlevert ten opzichte van de ander, houdt het plezier in de seksualiteit op en ontstaat er vaak de verplichting om een saai nummertje af te werken, waarbij de passie, het gevoel en vaak ook de liefde is verdwenen.

 

Met de “oude” Bachremedies kom je moeilijker bij dit soort problemen, omdat de remedies een te breed spectrum hebben. Heb je angst met betrekking tot je seksualiteit dan kun je bijvoorbeeld de Mimulus, een remedie tegen bekende angsten gebruiken, maar dan moet je soms eerst het hele scala van angsten door voordat je in de diepere gebieden bent. Met de remedie Sticky Monkeyflower van FES uit Californië ben je echter direct bij het probleem, omdat deze daar speciaal op werkt. Binnen een aantal weken en soms wel dagen zullen er veranderingen merkbaar zijn.

 

Er zijn vele remedies werkzaam op seksualiteit, eigenlijk iedere remedie die je eigenwijzer en sterker maakt en die je levensenergie verhoogt zal hierop inwerken.  Het is vaak wat moeilijker om uit de grote hoeveelheid remedies die voor handen zijn de juiste keuze te maken. Wanneer je echter een onderwerp neemt en de informatie en de werking van de verschillende bloesemremedies er bij zet, krijg je een veel duidelijker beeld. Zo zijn er van de Nederlandse remedies de volgende bloesems die je kunt gebruiken bij seksualiteit:

 

Bescherming – wanneer je je onbeschermd en bedreigd voelt, geeft de combinatie Bescherming je het gevoel van vertrouwen en beschermd zijn. Deze combinatie is ook goed te gebruiken, wanneer je misbruikt bent of het gevoel hebt dat je misbruikt bent, waardoor je gevoel van veiligheid is weggeraakt. De Klaproos – is een goede remedie bij overdreven seksueel gedrag, wanneer je alleen maar bezig bent met seksualiteit en je hoofd en je leven alleen maar om de seksualiteit draait.  De Klaproos geeft weer de verbinding met de innerlijke vrouw en de innerlijke rust, waardoor de mannelijke, rationele kant, die in deze situatie alleen maar gericht is op productie beter in evenwicht komt. De Klaproos kan ook goed gebruikt worden voor de versterking van de seksualiteit, vooral in situaties die te maken hebben met de overgang of bij het ontwaken van de seksuele gevoelens. De Klaproos verbind je met je diepere gevoelens, zowel je oerkracht en je gevoelens van warmte en liefde in de seksualiteit. De Kleine Viltinktzwam is een remedie van een paddenstoeltje, dat je helpt met het opkomen voor jezelf. Zowel in het dagelijkse leven als in de seksualiteit. Vooral, wanneer er veel onuitgesproken dwang is en dit patroon is geaccepteerd. Het gevoel hebben dat je aan de seksuele wensen van een ander moet voldoen. De Kleine Viltinktzwam laat je door dit oude  patroon heen breken en zet je kwetsbaarheid om in kracht.

 

Kruidje roer me niet   – wanneer iemand te dichtbij komt.

Liefde                           – integratie van liefde.

Paarse dovenetel       – vitale libido.

Reuzenbalsemien     – jezelf inleveren en ergernis inslikken, aanpassen.

Teunisbloem               – bij trauma’s, door o.a. incest; een tekort aan seksuele energie.

Vingerhoedskruid      – plezier en speelsheid.

Yellow star tulip          – gevoelens van warmte en zachtheid in seksualiteit.

 

Het Kruidje roer me niet is een goede remedie wanneer iemand te dichtbij komt en je het gevoel krijgt dat je geen ruimte meer hebt om je eigen gevoelens in je seksualiteit tot uitdrukking te brengen. Het is ook een beschermende remedie, die zorgt dat je nee kunt zeggen en niets van de ander overneemt. Speciaal goed wanneer de ander zo dichtbij komt, dat het een vies en beklemmend gevoel geeft. Wanneer de seksualiteit alleen nog maar om de seks gaat, zorgt de combinatie Liefde ervoor dat je weer de verbinding kunt maken met het houden van jezelf. Wanneer echter de vitaliteit uit de seksualiteit is en je er geen zin meer in hebt, is de Paarse Doventel een belangrijke remedie om je weer seksuele energie te geven, bovendien geeft het je de zin in de seksualiteit terug. Het is een uitstekende remedie voor een gezond libido. Wanneer echter in je beleving ook het plezier is gaan ontbreken en het is alleen nog maar een verplicht spelletje en/of het is alleen nog een moeten geworden, dan kun je er het beste de bloesemremedie van het Vingerhoedskruid aan toevoegen. Is het gebrek aan seksuele energie echter ontstaan vanuit een seksueel trauma of een misbruik dan is de Teunisbloem de bloesem die je erbij kunt doen. In bijna alle situaties, van incest tot overheersing is de Teunisbloem de versterker van je zelfwaardering en schoonheid, ze laat je praten over het probleem en brengt je bij je kracht. De Klaproos is hierbij een uitstekende aanvulling, vooral omdat deze de verstoring die heeft plaatsgevonden, weer neutraliseert. Ze versterkt je kracht en je verbinding met de aarde en zorgt dat ondanks alle moeilijkheden, je toch bij jezelf kunt blijven en voor jezelf kunt opkomen, vooral dat je achter je gevoelens en emoties kunt blijven staan. De Klaproos en Teunisbloem samen, is de beste combinatie bij ieder seksueel misbruik, zowel voor volwassenen, als voor kinderen. Ook goed om te gaan gebruiken, wanneer het misbruik al jaren geleden, heeft plaatsgevonden. Met deze combinatie zorg je dat je je emoties kunt gaan uiten en krijg je de kracht om over het misbruik te gaan praten, het helpt je met de erkenning van het probleem en geeft je de sterkte om te beginnen met het opruimen van het niet verwerkte gedeelte van het misbruik. De Yellow Star Tulip is een goede bloesemremedie, wanneer je niet meer bij je zachte emoties, je hart en warme gevoelens kunt komen. Het is een bloesemremedie, die je in verbinding brengt met je hart en het spirituele, zodat je je seksualiteit kunt gaan ervaren vanuit een diepe innerlijke bron.

 

De Sticky Monkeyflower van het Californische F.E.S. (Flower Essence Services) systeem, is een van de meest gebruikte remedies voor seksualiteit. Het is een remedie die te maken heeft met de

Bloesemremedie van Paarse dovenetel

Bloesemremedie van Paarse dovenetel

angst voor intimiteiten en seksualiteit en deze remedie helpt je deze angsten te overwinnen. Ze is ook belangrijk in de integratie van warmte en menselijke liefde in de seksualiteit. Wanneer je geen verbinding kunt maken met je warmte en liefde, helpt de Sticky Monkeyflower deze te integreren in je relatie. De Sticky Monkeyflower is als plant familie van de Mimulus van het Healing Herbs systeem, waar deze remedie meer werkt op alle bekende angsten, is de Sticky Monkeyflower fijner in haar werking en richt zich direct tot de seksualiteit. Het bijzondere is dat de bloemetjes zich met twee aan twee aan het takje bevinden. In Italië staat het plantje Basilicum al honderden jaren bekend als liefdeskruid. Als bloesemremedie wordt de Basilicum – Basil gebruikt voor relaties die conflicten hebben over seksualiteit en emoties. De Basilicum geeft inzicht in deze problemen en geeft een integratie van seksualiteit, liefde en spiritualiteit in de relatie. Het probleem is ontstaan doordat er geen integratie heeft plaatsgevonden van deze verschillende gebieden in de relatie en ieder vanuit zijn of haar niveau het probleem probeert op te lossen, maar door de ander niet ontvangen kan worden. De Basilicum heeft witte bloemetjes, die in een rondje om het takje heen staan en die laag voor laag omhoog groeien. De bloesemremedie werkt bij mensen net zo, onderaan wordt begonnen met het omhoog brengen van het probleem, door deze verhoging van de seksualiteit kan de integratie beginnen met de spiritualiteit. Hierdoor wordt het inzicht in het probleem verkregen en kan de relatie verder gaan naar een volgend niveau. De Hibiscus is een remedie die bijzonder goed is voor vrouwen, die geen verbinding met hun warmte en hun seksualiteit kunnen maken, die zich niet meer kunnen verbinden met hun eigen seksualiteit en die een tekort is aan warmte, genegenheid en vitaliteit hebben. Dit is vaak ontstaan door oude seksuele uitbuiting of door seksueel misbruik. De Hibiscus is in deze situaties een uitstekende remedie om te gebruiken, ze herstelt de vrouwelijke seksualiteit, integreert deze met warmte en liefde en geeft de integratie van liefde en seksualiteit. Wanneer er ook nog een tekort is aan vrouwelijke creativiteit en je niet meer weet of je een carrière moet nastreven of thuis de kinderen moet verzorgen, brengt de Pomegranate – de granaatappel – hier duidelijkheid. Ze versterkt het goddelijke vrouwelijke in de vrouw en de anima in de man, waardoor de warmte en liefde voor het diepste van je wezen weer tot leven komt en je instaat bent om je te verbinden met je oerkracht, zodat je niet al je krachten kwijtraakt in de twijfels en zorgen over je dagelijkse beslommeringen, maar ook nog de kracht bezit om je leven te bezielen met liefde, zowel in het dagelijkse als in de seksualiteit.

 

Van de Australian Bush remedies zijn er ook een aantal uitstekende remedies voor seksualiteit. Zo is er de Billy Goat Plum, dit is een remedie wanneer je afkeer hebt van je lichaam of een deel van je lichaam, deze geeft weer plezier en acceptatie van je lichaam en plezier en genot in seksualiteit. De Bush Gardenia is goed te gebruiken, wanneer je te veel aandacht schenkt aan je eigen wereld en je niet bewust bent van je omgeving. Ze geeft weer hartstocht en hernieuwde belangstelling in je partner. De Flannel Flower is speciaal voor de ruwe binken, wanneer je te hard bent, te grof en ongevoelig, maakt deze je zachter en helpt je om open te staan voor gevoeligheden en zachte aanraking, bovendien geeft ze je emotioneel vertrouwen en sensualiteit.  Bij een te koud hart is de Tall Mulla Mulla een juiste keuze, vooral wanneer de persoon zich onveilig voelt en gebrek heeft aan communicatie. Deze remedie laat je je weer veilig voelen en bevordert de sociale communicatie.  Wanneer je je geremd voelt en gespannen bent bij seks en er niet meer van kan genieten is er de Wisteria.  Ze laat je genieten van je seksualiteit en laat je erbij op je gemak voelen, waarbij je je zachtheid en tederheid kan gaan laten zien. Ook goed te gebruiken voor het “macho”gedrag bij mannen. Er is bij de Bush remedies ook nog een kant en klare remedie\, die bestaat uit bovengenoemde bloesems en de Fringed Violet voor bescherming. Deze helpt bij het loslaten van schaamte en problemen door seksueel misbruik, ze laat je op je gemak voelen met je lichaam, ze opent je voor sensualiteit en laat je genieten van seksualiteit, waarbij de interesse en passie in de relatie wordt hersteld. Normaal wordt deze  twee maal daags met 7 druppeltjes in genomen.

 

Bram Zaalberg

BLOESEM REMEDIES NEDERLAND

info@bloesemremedies.com

www.bloesemremedies.com

www.celzouten.com

Tel: 077-3987826

 

Print deze pagina

Over de auteur

Bovenstaand artikel is geplaatst door de redactie van Koorddanser. Wil je de auteur van dit artikel een bericht sturen, mail dan naar redactie@kd.nl.

Laat een bericht achter

Je moet ingelogd zijn om een bericht te plaatsen.

Powered by Ambrix