Klink je passie! Stemexpressie met Marius Engelbrecht

Marius Engelbrecht

Klink je passie 3-5 mei, Koningsteen (B)

In mei geef ik het weekend Klink je passie. Hierin laten we ons inspireren door de Slave Songs, de muziek van de Afro-Americans toen ze nog slaven waren. ‘Jazz before Jazz’ zeg maar. Daarop gaan we improviseren. De call-and-response, de hollers (die praatzang waar de blues uit is ontstaan), het vrije jammen. In plaats van instrumenten de groep als ondersteuning, met ritmes en tonen.

Waarom de slaven als voorbeeld? Het ging hun om vertrouwen, vertrouwen op de grote Spirit en hoop in jezelf, om vol te houden, om te blijven staan. Eigenlijk ging het over liefde. En dat in hun omstandigheden! In plaats van zich als slachtoffer te zien stonden ze op in zichzelf (innerlijk opstaan, mooi thema, ook voor stemexpressie). Zij zongen ‘Shout because you are free’, niet pas toen ze al vrij waren maar toen ze nog in slavernij leefden. En toch ‘because you are free’. Dat vind ik echt power. Het zingen maakte ze vrij. En ze hebben ook nog eens de muziek en cultuur blijvend veranderd, want uit hun gospels, blues en jazz kwamen later de rock en de pop voort. In het weekend Klink je passie wil ik deze inspiratie meenemen en eren. Een weekend waarin je bij je hart kunt komen, klinken wie je echt bent en daar ook helemaal voor gaan: jouw leven, jouw lied. In stemexpressie ga je open, dus ook als je de passie juist mist in je leven: stel je open en laat je stem gaan! Het komt.

Zomerweek 27 juli – 3 augustus Oostraven (Epe)
Een mooie week voor stem, lichaam en ziel. Spelenderwijs je stem bevrijden en jezelf ruimte geven om te klinken, te stralen en te ontmoeten. Stemexpressie is een weg van persoonlijke groei, naar vrijheid en echtheid, naar leven met hart en ziel, naar eerbied en liefde. Via je stem en klank naar jouw essentie. ‘Onvergetelijk! Een prachtige weg naar onvoorwaardelijke liefde, voor anderen en voor jezelf’. Welkom op deze ontdekkingsreis waarin je elke dag weer nieuwe ervaringen kunt beleven, elke dag een stap dieper in de wonderbaarlijke wereld van stem, klank en ziel. Zoals een deelneemster zei: ‘Alsof we een ruimtereis hebben gemaakt’.

Marius Engelbrecht heeft twintig jaar ervaring in het geven van workshops, trainingen en individuele begeleiding.

info 06-48494358, www.mariusengelbrecht.nl

Meer stemexpressie? Zie de site.

Stemexpressie

Stemexpressie

.
Print deze pagina

Over de auteur

Bovenstaand artikel is geplaatst door de redactie van Koorddanser. Wil je de auteur van dit artikel een bericht sturen, mail dan naar redactie@kd.nl.

Laat een bericht achter

Je moet ingelogd zijn om een bericht te plaatsen.

Powered by Ambrix