Over de Yoga Sutra’s van Patañjali – Internationaal Theosofisch Centrum, Naarden – 20 oktober

Yoga Sutra's

Op zaterdag 20 oktober 2018 wordt op het Internationaal Theosofisch Centrum in Naarden een dag georganiseerd over de Yoga Sutra’s van Patañjali.

 

Yoga is de wetenschap van innerlijke eenwording en DeYoga Sutra’s, verzameld en opgetekend door Patañjali rond 350 na Christus, worden zeer algemeen gezien als het meest gezaghebbende werk over de theorie en praktijk van yoga. Dit werk vormt dé basistekst op het gebied van raja-yoga. Zij beschrijft op briljante wijze systematisch een geestelijke weg die tot bevrijding en verlichting leidt. Dat is precies waar het deze dag over gaat: het fundamentele concept van yoga zoals dat in deze sutra’s compleet wordt uiteengezet.

 

Patañjali werpt helder licht op de innerlijke werking (psychologie) van de geest, zijn neigingen, modificaties en toestanden waarin men vast kan komen te zitten, en hoe deze te overwinnen. Daarmee biedt hij een geweldige en praktische handreiking om via kennis en transformatie van bewustzijn tot bevrijding en verlichting te komen. Hierbij kunnen theorie en de waarde van ervaring elkaar enorm versterken.

 

Tijdens deze dag wordt het gehele systeem zoals door Patañjali gecompileerd uiteengezet.

De dag begint om 9.30 u met ontvangst met koffie en thee, aanvang 10.00 u, lunchpauze 12.45 u (zelf brood meenemen, voor soep wordt gezorgd), sluiting ca. 16.00 u. Toegangsprijs € 25,00.

 

Opgeven: u kunt zich voor deelname aan deze dag per email opgeven bij evenementen@theosofie.nl.

 

Adres: Meentweg 9, 1411 GR Naarden. Goed bereikbaar met de auto. Openbaar vervoer: vanaf station Bussum-Naarden (trein)taxi nemen, of de fiets.

 

Meer over de organisatie: www.theosofie.nl.

Print deze pagina

Over de auteur

Bovenstaand artikel is geplaatst door de redactie van Koorddanser. Wil je de auteur van dit artikel een bericht sturen, mail dan naar redactie@kd.nl.

Laat een bericht achter

Je moet ingelogd zijn om een bericht te plaatsen.

Powered by Ambrix