‘Ik ben er gewoon nog’ – Overleden Tygo (11) in contact met met zijn kinderjuf Nicolette

Ik ben er gewoon nog - Nicolette van Nieuwenhuizen

“Ik zal je vertellen hoe het is om dood te gaan. Ik heb het meegemaakt en ik wil dat je weet hoe het is. Toen ik nog op aarde leefde was ik bijna nooit met de dood bezig. Ik dacht dat je, als je doodgaat, echt dood bent. Maar ik had nooit kunnen denken dat ik er zo naast zat. Want nu ik in de hemel ben, weet ik wel beter. Ik leef! En hoe! Dood? Nee, dat ben ik echt niet. De meeste van jullie kunnen me niet meer zien of  horen, maar dat betekent niet dat ik er niet meer ben. IK BEN ER GEWOON NOG! Ik lag in coma in het ziekenhuis, omdat ik een ongeluk had gehad. Hoewel het voor iedereen om mij heen leek alsof ik ‘weg’ was, was ik zo levend als een mens kan zijn. Veel mensen denken dat ze hun lichaam zijn. Maar de waarheid is, dat je je lichaam niet bent. Je hébt een lichaam. Dat is een groot verschil. Het deel dat altijd blijft leven, bewoont je lichaam. Daarom ben ik er nog en kan ik je nu mijn verhaal vertellen…”

Ik ben er gewoon nog - Nicolette van Nieuwenhuizen

‘Ik ben er gewoon nog’ van Nicolette van Nieuwenhuizen

Tygo is 11 jaar wanneer door een ongeluk zijn reis op aarde eindigt. Nicolette, zijn oude kleuterjuf, zit op een dag te mediteren als tot haar verbazing Tygo verschijnt. ‘Ik moet je iets vertellen!’ zegt hij.
Dat iets groeide uit tot het boeiende boek ‘Ik ben er gewoon nog’ dat jou als lezer met een warme gloed achterlaat. Kijk voor meer informatie op: www.ikbenergewoonnog.nl.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Print deze pagina

Over de auteur

Bovenstaand artikel is geplaatst door de redactie van Koorddanser. Wil je de auteur van dit artikel een bericht sturen, mail dan naar redactie@kd.nl.

Laat een bericht achter

Je moet ingelogd zijn om een bericht te plaatsen.