Denken, voelen en doen in balans in je relatie – lezing in Hilversum door Ewald Wagenaar, 12 feb. 2019

Relatie als spiegel

Wat is jouw idee van een relatie? En lukt dat een beetje?

En wat voel jij als je aan je relatie denkt? Geldt dat ook voor je partner?

Wat is voor jou het belangrijkste in een relatie? En voor je partner?

Geen partner? En hoe kijk je in het algemeen aan tegen relaties?

 

Wie goed kijkt ziet dat je denken, voelen en handelen op de een of andere manier een eenheid vormen. Maar dat wil nog niet zeggen dat ze samenwerken of in balans zijn.

 

Iemand zei ooit: “Wat telt is uiteindelijk wat je doet”. De vraag is of dat ook voor jou geldt. Wat voor type ben jij: een denker, voeler of vooral een doener?

 

In deze lezing gaan we deze innerlijke balans van denken, voelen en doen naar boven halen. Je gaat duidelijker zien dan ooit tevoren hoe de werkelijkheid van jouw relatie is opgebouwd en of en wat je er aan zou willen verbeteren.

Een verrassend inzicht (of twee) is gegarandeerd.

 

Inzicht. Aansluitend op de lezing gaan we in 7 bijeenkomsten het inzicht verdiepen in onze eigen balans tussen denken, doen en voelen. Achter de zichtbare werkelijkheid van denken, voelen en doen zit een wereld van overwegingen, ervaringen, opvattingen, culturele baggage, ambities en onder meer eigen-wijsheid. Dat verkennen we cognitief, door de uitleg en het uitwisselen,  meditatief, dus  innerlijk, en met zelfobservatie. Er is gelegenheid is tot uitwisselen en het stellen van vragen.

 

Het doel van de bijeenkomsten is je inzicht krijgt in je eigen balans en bij je van binnen gebeurt in je relatie(s). Het is de intentie om ons te openen voor minder toegankelijke bewustzijnsnivreau in ons en wat die ons te vertellen hebben.  Een belangrijk instrument bij deze ontdekkingstocht is zelfobservatie en meditatie. Tijdens de bijeenkomsten kunnen innerlijke ontwikkelingsprocessen op gang worden gebracht die in de periode tussen de bijeenkomsten in het dagelijkse leven kunnen doorwerken.

 

De lezing op 12 februari is van 20.00 tot 22.00 uur.

De opbouw van de cursusavonden vanaf 12 maart van 19.30 tot 22.00 uur: na een inleiding door Ewald Wagenaar over een aspect van het thema ‘Denken, voelen en doen’ en een korte pauze, volgt een geleide meditatie waarna we ervaringen en beelden uitwisselen in de groep.

 

Ewald Wagenaar

Drs. Ewald Wagenaar is hoofdredacteur van het online spirituele platform Koorddanser (www.kd.nl) en zelfstandig trainer, docent, coach en adviseur (www.horusonline.nl). Daarnaast is hij penningmeester van de stichting Academie voor Geesteswetenschappen in Utrecht.

 

De lezing  is op dinsdag 12 februari  in Hilversum van 20.00 uur tot 22.00 uur. Kosten: €10. opgeven vooraf per email: ewaldwagenaar@gmail.com.

De workshopdata zijn op dinsdagavonden va 19.30 tot 22.00 uur op 12-3, 26-3, 9-4, 23-4, 7-5, 21-5 en 4-6 op een locatie nabij het station in Hilversum. Kosten bedragen €160 voor 7 avonden.

In het najaar van 2019 volgt voor belangstellenden een vervolg.

 

Meer informatie of reserveren: stuur een email naar ewaldwagenaar@gmail.com.

 

 

 

 

 

Print deze pagina

Over de auteur

Bovenstaand artikel is geplaatst door de redactie van Koorddanser. Wil je de auteur van dit artikel een bericht sturen, mail dan naar redactie@kd.nl.

Laat een bericht achter

Je moet ingelogd zijn om een bericht te plaatsen.