Lezing ‘Graven in de ziel met kabbala’ in Hilversum door Ewald Wagenaar, 12 feb.

Graven in de ziel met kabbala

Op dinsdagavond 12 februari wordt in Hilversum een introductieles of lezing ‘Graven in de ziel met kabbala’ verzorgd.

De cursus ‘Graven in de ziel met kabbala’ is op 7 dinsdagavonden vanaf 12 maart.

 

De kabbala met de levensboom wordt ook wel de ‘spirituele tomtom van het bestaan’ genoemd en biedt magisch gereedschap bij de persoonlijke ontwikkeling. In deze cursus wordt de kabbala verkend en praktisch toegepast in het persoonlijke en/of beroepsmatige domein om tot een dieper inzicht in de eigen ziel en die van anderen te komen.

 

 

In het verleden werd de kabbala niet onderwezen aan mensen onder de 50 omdat de alchemistische rijkdom aan kennis en inzichten voor een niet-volwassen ziel te zwaar werd geacht. Want afdalen in het mysterie van de oorsprong van de werkelijkheid en de werking van de individuele en transpersoonlijke ziel, biedt de belofte van grondig zelfinzicht. In het ‘ken uzelve’ ligt de sleutel naar het begrip en de beïnvloeding van de omgeving. Dit kan voor tal van doelen, waaronder heling, worden ingezet.

 

De kabbala beschrijft hoe vanuit het ‘iets-niets’ alles wat we kennen ontstond en ontstaat. Tussen alles en niets bevinden zich vele bewustzijnsniveaus, inclusief die van onze innerlijke werelden, waaronder die van onze oorsprong en essentie. In deze cursus ga je deze nader onderzoeken.

 

De opbouw van de avonden:

Na een inleiding door Ewald Wagenaar over een aspect van het thema ‘Graven in de ziel’ en een korte pauze, volgt een geleide meditatie waarna we ervaringen en beelden uitwisselen in de groep.

Belangrijke instrumenten bij deze ontdekkingstocht zijn zelfobservatie, de kabbalistische levensboom en meditatie. Tijdens de bijeenkomst kunnen innerlijke ontwikkelingsprocessen op gang worden gebracht die in de periode tussen de bijeenkomsten in het dagelijkse leven kunnen doorwerken.

 

Wat brengt de cursus?

De cursus geeft inzicht in je eigen bewustzijn, welke thema’s er spelen en vooral wat de onderliggende patronen zijn. Om woorden te geven aan de innerlijke structuur gebruiken we de kennis van de kabbala en de levensboom. Ook leer je op een nieuwe manier naar je zelf en je gedrag, je denken, voelen en handelen te kijken. Je gaat iets heel nieuws zien achter de zichtbare werkelijkheid van je gedrag; een nieuwe wereld met overwegingen, afwegingen, ervaringen, opvattingen, invloeden, ambities en wijsheid.

 

 

Docent

Ewald Wagenaar

Drs. Ewald Wagenaar is hoofdredacteur van het online spirituele platform Koorddanser (www.kd.nl) en zelfstandig trainer, docent, coach en adviseur (www.horusonline.nl). Daarnaast is hij penningmeester van de stichting Academie voor Geesteswetenschappen in Utrecht. 

De data

Lezing: dinsdagavond 12 februari van 19.30 uur tot 21.30 uur. Kosten: €15. Vooraf opgeven.

De lessen starten op dinsdagavonden vanaf 12-3, 26-3, 9-4, 23-4, 7-5, 21-5 en 4-6.  Kosten bedragen €140 voor 7 avonden. Vooraf opgeven.

 

Locatie:

Regenboogkerk, Hilversum.

 

Meer informatie of reserveren:

Stuur een email naar ewaldwagenaar@gmail.com. Dan ontvang je ook het adres en een factuur voor de deelname. Bij annulering door de organisator wordt het bedrag geheel gerestitueerd.

 

Tot ziens op de introductieles op 12 februari!

Print deze pagina

Over de auteur

Bovenstaand artikel is geplaatst door de redactie van Koorddanser. Wil je de auteur van dit artikel een bericht sturen, mail dan naar redactie@kd.nl.

Laat een bericht achter

Je moet ingelogd zijn om een bericht te plaatsen.

Powered by Ambrix