Juni-activiteiten in het Centrum voor Universeel Soefisme in Den Haag

Het Universeel Soefisme gaat ervan uit dat alle godsdiensten uit één en dezelfde bron voortkomen en dat alle religies uiteindelijk op dezelfde God zijn gericht. Grondlegger Hazrat Inayat Khan groeide op in India, te midden van verschillende religies. Volgens hem heeft God vele benamingen en beleeft elk mens God op zijn eigen manier. Daarbij is het belangrijk om God niet buiten jezelf zoeken, maar binnen in jezelf.

Soefie Beweging Nederland

Soefi Beweging Nederland

Soefi’s beschouwen de gehele mensheid als één lichaam; de rassen zijn de verschillende delen van dat lichaam, de landen de organen, de mensen de deeltjes en God is de geest van dit lichaam.

 

Verdeeld over het hele land zijn verschillende Centra voor Universeel Soefisme, waar regelmatig activiteiten worden georganiseerd. Het centrum in Den Haag organiseert in mei en juni 2019:

 

Iedere zondag tm 23 juni 11.00 – 12.00 uur: Universele Eredienst

Alle religies hebben de mensheid geschriften nagelaten; zo heeft eenieder de mogelijkheid daarin zijn eigen weg te kiezen. In de Universele Eredienst wordt voor de 6 wereldgodsdiensten een kaars ontstoken als symbool voor het licht dat deze brengen. Een zevende kaars wordt ontstoken voor alle overige profeten en religies.

Er worden fragmenten gelezen uit 7 heilige geschriften, over een bepaald thema. Daarna houdt een gevorderd lid van de soefigemeenschap een lezing over dit thema.
Vrij toegankelijk; een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

 

23 juni: afsluiting van het seizoen

Het seizoen 2018/19 wordt afgesloten met een Universele Eredienst (van 11.00 tot 12.00 uur), gevolgd door een Centrumdag. Eerst presenteert het bestuur de resultaten van dit seizoen, waarna een gezamenlijke maaltijd wordt gedeeld bestaande uit hapjes en drankjes die de aanwezigen meebrengen (‘potluck’). Daarna is er een middagprogramma in soefistijl, met o.a. veel muziek.

Voor meer informatie herover: centrum.usdh@gmail.com.

 

Locatie: Anna Paulownastraat 78, Den Haag (naast het Vredespaleis).

Meer informatie: www.soefi.nl -> Centra -> Den Haag.

E-mail: centrum.usdh@gmail.com.

Meer over het Universeel Soefisme: https://nl.wikipedia.org/wiki/Universeel_soefisme en  https://en.wikipedia.org/wiki/Inayat_Khan.

Centrum voor Universeel Soefisme Den Haag

Centrum voor Universeel Soefisme Den Haag

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Print deze pagina

Over de auteur

Bovenstaand artikel is geplaatst door de redactie van Koorddanser. Wil je de auteur van dit artikel een bericht sturen, mail dan naar redactie@kd.nl.

Laat een bericht achter

Je moet ingelogd zijn om een bericht te plaatsen.

Powered by Ambrix