Maart-activiteiten in het Centrum voor Universeel Soefisme in Den Haag

Het Universeel Soefisme gaat ervan uit dat alle godsdiensten uit één en dezelfde bron voortkomen en dat alle religies uiteindelijk op dezelfde God zijn gericht. Grondlegger Hazrat Inayat Khan groeide op in India, te midden van verschillende religies. Volgens hem heeft God vele benamingen en beleeft elk mens God op zijn eigen manier. Daarbij is het belangrijk om God niet buiten jezelf zoeken, maar binnen in jezelf.

Soefie Beweging Nederland

Soefi Beweging Nederland

Soefi’s beschouwen de gehele mensheid als één lichaam; de rassen zijn de verschillende delen van dat lichaam, de landen de organen, de mensen de deeltjes en God is de geest van dit lichaam.

 

Verdeeld over het hele land zijn verschillende Centra voor Universeel Soefisme, waar regelmatig activiteiten worden georganiseerd. Het centrum in Den Haag organiseert in februari 2019:

 

Iedere zondag 11.00 – 12.00 uur: Universele Eredienst

Alle religies hebben de mensheid geschriften nagelaten; zo heeft eenieder de mogelijkheid daarin zijn eigen weg te kiezen. In de Universele Eredienst wordt voor de 6 wereldgodsdiensten een kaars ontstoken als symbool voor het licht dat deze brengen. Een zevende kaars wordt ontstoken voor alle overige profeten en religies.

Er worden fragmenten gelezen uit 7 heilige geschriften, over een bepaald thema. Daarna houdt een gevorderd lid van de soefigemeenschap een lezing over dit thema.
Vrij toegankelijk; een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

 

4 maart 20.00 – 21.30 uur: Studie- en Meditatieklas

Elke eerste maandag van de maand kunnen belangstellenden zich oriënteren op het gedachtegoed van Hazrat Inayat Khan. Er wordt een tekst gelezen, er is gelegenheid tot uitwisseling hierover en de aanwezigen krijgen een eerste indruk van de oefeningen die worden aanbevolen op het soefipad.

Vrij toegankelijk; een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

 

15 maart 20.00 – 22.00: film ‘Spring, Summer, Fall, Winter and Spring’

Niemand blijft onberoerd door de kracht van de seizoenen en hun jaarlijkse cyclus van geboorte, groei en verval. Zelfs niet de twee monniken die een kluizenaarshutje delen dat op een vijvertje drijft midden tussen de bergen.

In deze Koreaanse film wordt de levenscyclus van een jongen in beeld gebracht die, onder leiding van een Boeddhistische monnik, opgroeit in een afgelegen klooster. In de loop van zijn leven ontdekt hij het lijden van de wereld en het lijden van het Zelf, maar ook spirituele Verlichting , symbolisch weergegeven door de 4 seizoenen.

Vrij toegankelijk; een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

27 maart 20.00 – 22.00 uur: Thema-avond ‘Verbindende communicatie’

Elke maand is er een thema-avond met als rode draad: holistisch bewustzijn. In maart staat verbindende communicatie centraal. Deze interactieve avond wordt geleid door Alexandra de Groot, die zich hierbij laat inspireren door de methode Geweldloze Communicatie van Marshall Rosenberg.

Inloop vanaf 19.30 uur. Vrij toegankelijk; een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

 

31 maart 12.30 – 13.30 uur: Geleide meditatie

Op elke laatste zondag van de maand wordt een geleide meditatie gehouden na de Universele Eredienst; deze kan ook los hiervan worden bijgewoond. Stilte wordt afgewisseld met contemplatie op een thema, dat meestal verband houdt met het onderwerp van de Eredienst. Na een korte loopmeditatie eindigt de sessie met het zingen van een mantra.

Vrij toegankelijk; een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

 

Locatie: Anna Paulownastraat 78, Den Haag (naast het Vredespaleis).

Meer informatie: www.soefi.nl -> Centra -> Den Haag.

E-mail: centrum.usdh@gmail.com.

 

Meer over het Universeel Soefisme: https://nl.wikipedia.org/wiki/Universeel_soefisme en  https://en.wikipedia.org/wiki/Inayat_Khan.

 

Centrum voor Universeel Soefisme Den Haag

Centrum voor Universeel Soefisme Den Haag

 

 

 

 

Print deze pagina

Over de auteur

Bovenstaand artikel is geplaatst door de redactie van Koorddanser. Wil je de auteur van dit artikel een bericht sturen, mail dan naar redactie@kd.nl.

Laat een bericht achter

Je moet ingelogd zijn om een bericht te plaatsen.

Powered by Ambrix