Januari-activiteiten in het Centrum voor Universeel Soefisme in Den Haag

Centrum voor Universeel Soefisme Den Haag

Het Universeel Soefisme gaat ervan uit dat alle godsdiensten uit één en dezelfde bron voortkomen en dat alle religies uiteindelijk op dezelfde God zijn gericht. Grondlegger Hazrat Inayat Khan groeide op in India, te midden van verschillende religies. Volgens hem heeft God vele benamingen en beleeft elk mens God op zijn eigen manier. Daarbij is het belangrijk om God niet buiten jezelf zoeken, maar binnen in jezelf.

Soefie Beweging Nederland

Soefie Beweging Nederland

Soefi’s beschouwen de gehele mensheid als één lichaam; de rassen zijn de verschillende delen van dat lichaam, de landen de organen, de mensen de deeltjes en God is de geest van dit lichaam.
Verdeeld over het hele land zijn verschillende Centra voor Universeel Soefisme, waar regelmatig activiteiten worden georganiseerd. Het centrum in Den Haag organiseert in januari 2019:

 

Iedere zondag 11.00 – 12.00 uur: Universele Eredienst

Alle religies hebben de mensheid geschriften nagelaten; zo heeft eenieder de mogelijkheid daarin zijn eigen weg te kiezen. In de Universele Eredienst wordt voor de 6 wereldgodsdiensten een kaars ontstoken als symbool voor het licht dat deze brengen. Een zevende kaars wordt ontstoken voor alle overige profeten en religies.

Er worden fragmenten gelezen uit 7 heilige geschriften, over een bepaald thema. Daarna houdt een gevorderd lid van de soefigemeenschap een lezing over dit thema.

Toegang: kosteloos, (vrijwillige bijdrage).

 

18 januari 20.00 uur: Film ‘Centro do Brasil’

Elke derde vrijdag van de maand wordt er een film vertoond; in januari is dat een geromantiseerd drama over goed & kwaad en morele groei.
‘Central do Brasil’ gaat over een vrouw van 60 die besluit een jongetje te helpen dat op straat is beland omdat zijn moeder is overleden. Zij kennen elkaar van het treinstation; zij brengt hem 2.000 km naar het noorden, terug naar zijn familie. In Brazilië zelf wordt deze film erg gewaardeerd als nationaal symbool van hoe het ook kan.

Inloop vanaf 19.30 uur.

Toegang: kosteloos, (vrijwillige bijdrage).

 

21 januari 20.00 – 21.30 uur: Studie- en Meditatieklas

Elke eerste maandag van de maand kunnen belangstellenden zich oriënteren op het gedachtegoed van Hazrat Inayat Khan. Er wordt een tekst gelezen, er is gelegenheid tot uitwisseling hierover en de aanwezigen krijgen een eerste indruk van de oefeningen die worden aanbevolen op het soefipad.

Toegang: kosteloos, (vrijwillige bijdrage).

 

23 januari 20.00 – 22.00 uur: thema-avond ‘Holistisch bewustzijn en Healing’

We horen en lezen er steeds vaker over, vaak in termen van “alles is energie”. Maar wat is holistisch bewustzijn nu eigenlijk? En vooral: wat kunnen we ermee, als we eenmaal geleerd hebben hoe we er contact mee kunnen maken?

Healing is één van de 5 pijlers van het Universeel Soefisme, waarbij gebruikt wordt gemaakt van het holistische bewustzijn. 2 sprekers, een wetenschapper met uitgebreide kennis van de Unio Mystica en een ervaren healer met een eigen healingpraktijk, laten hun licht schijnen op beide onderwerpen. Daarna wordt de aanwezigen de kans geboden zelf de verbinding te ervaren die we allemaal hebben met ‘het grote veld’!

Inloop vanaf 19.30 uur.

Toegang: kosteloos, (vrijwillige bijdrage).

 

27 januari 12.30 – 13.30 uur: Geleide meditatie

Elke laatste zondag van de maand is er na de dienst een geleide meditatie; de meditatie kan los van deze dienst worden bijgewoond.  Na de ontspanning gaan we de stilte in; vervolgens contempleren we aan de hand van affirmaties op een bepaald thema (bv vrede; mededogen; innerlijke rust). Vervolgens is er de loopmeditatie en we eindigen met het zingen van een mantra.

Toegang: kosteloos, (vrijwillige bijdrage).

 

Al deze bijeenkomsten zijn vrij toegankelijk. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

Locatie: Anna Paulownastraat 78, Den Haag (naast het Vredespaleis).

Meer informatie: www.soefi.nl à Centra à Den Haag.

Meer over het Universeel Soefisme: https://nl.wikipedia.org/wiki/Universeel_soefisme

E-mail: centrum.usdh@gmail.com.

 

 

 

Print deze pagina

Over de auteur

Bovenstaand artikel is geplaatst door de redactie van Koorddanser. Wil je de auteur van dit artikel een bericht sturen, mail dan naar redactie@kd.nl.

Laat een bericht achter

Je moet ingelogd zijn om een bericht te plaatsen.