Bloesemremedies en spiritualiteit

bloesemremedies

Je kunt je het beste de vraag stellen: Wat is spiritualiteit?

 

Door Bram Zaalberg

 

Bij spiritualiteit ga je ervan uit dat alles wat er is/bestaat, een uitdrukking is van de ziel van een levend wezen. Bedenk hierbij dat de aardse manifestatie de tegenpool is van spiritualiteit en dat het tevens de verstoffelijking is van wat in de geest leeft.

Bovendien is het spirituele en het aardse onlosmakelijk met elkaar verbonden, waarbij het een niet zonder het ander kan bestaan. Dit betekent ook, dat wanneer je het spirituele ontkent, je hiermee indirect ook de aarde en de fysieke wereld ontkent. Vaak zul je hierdoor problemen krijgen met het tot uitdrukking brengen van dat wat je graag wilt. Het een kan niet zonder het ander bestaan, de geestelijke wereld is net zo belangrijk als de fysieke wereld. Wanneer je een bult op je hoofd hebt omdat je tegen een muur gelopen bent, dan kan deze alleen zijn ontstaan door de botsing. Is de muur er niet, dan is er ook geen bult en loop je er niet tegenaan, dan heb je ook geen probleem.

 

Wanneer er een probleem is in de fysieke wereld, bijvoorbeeld in het lichaam, dan moet er ook iets zijn wat dit probleem tot uitdrukking of manifestatie heeft gebracht. Wanneer je in dit geval alleen het fysieke lichaam repareert, dan los je altijd maar een gedeelte van het probleem op. Wanneer je alleen maar het geestelijke repareert los je ook maar een gedeelte van het probleem op. Zowel het lichaam als de geest hebben evenveel waarde. Voor het werkelijk opruimen van bijvoorbeeld een ziekte of een probleem kun je dan ook het beste aan beide gebieden werken. Spiritueel bewust worden betekent niet meer of minder dan bewust worden van wat er in je bewustzijn omgaat. Hoe dit verbonden is met je lichaam en wat het met je doet.

 

Enkele belangrijke bloesemremedies voor spiritualiteit zijn o.a. de Engelwortel, deze remedie laat

bloesemremedies

bloesemremedies

je op zoek gaan naar het spirituele en zet je op de weg van bewustwording. Zo kan het zijn, dat wanneer je de Engelwortel gaat gebruiken, je ineens meer zin krijgt om te gaan lezen over spirituele zaken of dat je yoga gaat doen. Op een heel geleidelijke manier opent zich het bewustzijn voor het spirituele. Dit gaat zo subtiel dat de gebruiker het meestal niet in de gaten heeft. De Engelwortel geeft je bovendien bescherming wanneer je deze onbekende wereld ingaat. Ze laat je verder gaan dan het bekende gebied en helpt je om een volgende stap in het onbekende te wagen.

 

Wanneer er veel negatieve aanvallen zijn in de spirituele wereld dan is de combinatie Bescherming een goede bloesemremedie om er ook bij te gebruiken, vooral wanneer anderen gebruik proberen te maken van jouw energie en je proberen af te tappen. Dit kan zowel bewust als onbewust gebeuren.

 

Het Slaapmutsje is ook een goede bloesemremedie voor het spirituele, vooral wanneer je verdwaald bent in de materie en de materiële wereld als het belangrijkste bent gaan zien. De verlokking van al het goud, de roem en de glitter. De geestelijke wereld telt niet mee omdat je continue verleid wordt door het materiële. Het Slaapmutsje versterkt je vertrouwen in jezelf om de weg op te gaan van het innerlijke goud. Ze laat je zoeken naar je innerlijke rust en brengt je in verbinding met het licht en het gebied van kennis, die bij elkaar komen in het universeel geheugen (Akasha records). Bij het gebruik van het Slaapmutsje kun je andere dromen krijgen, omdat ze je verbindt met het grote geheel. Ook je intuïtie en inzichten zul je door het Slaapmutsje vergroten. Ze geeft je bovendien een warmte en vertrouwen in je hart.

 

Wanneer je echter voor je spirituele ontwikkeling teveel afgaat op de mening van anderen is de Wilde Bertram een juiste keuze. Let op, dat wanneer je deze remedie gebruikt, ineens je geestelijke begeleiders verdwenen kunnen zijn. Dit betekent dat je te afhankelijk van deze begeleiders bent geworden. Je had niet meer het vertrouwen in je eigen keuzes en nam daardoor zelf geen beslissing meer, maar dat overliet aan de omgeving.

 

Voor de integratie van geld en spiritualiteit is de Judaspenning de aangewezen remedie. De Judaspenning zorgt dat je al het moeten kunt loslaten en ze laat je de waarde en het belang van het geld ontdekken (energie-uitwisseling). Ze geeft je het vertrouwen in jezelf en verbindt je met je hoger zelf en je bron van liefde.

 

De combinatie Spirituele Pad bestaat uit drie bloesemremediess: het Slaapmutsje, het

Bloesemremedie Het Spirituele Pad

Bloesemremedie: Het Spirituele Pad

Komkommerkruid en de Trompetklimmer. Dit is een speciale combinatie om je spirituele weg te kunnen vinden. Speciaal goed wanneer je in het verleden de verkeerde keuzes hebt gemaakt en de weg naar spiritualiteit bent kwijtgeraakt omdat je bent gevangen door de materiële wereld. Het kan ook zijn dat anderen je spirituele ontwikkeling en groei hebben geblokkeerd en je voortdurend in je groei blijft vastzitten.

 

Ook de nieuwe combinaties van bloesemremedies voor de ziel sluiten bij dit thema aan. De remedie Ziels-ontplooiing bevat niet alleen de combinatie Het Spirituele Pad, maar ook de Engel- en Lemurische Poort. Deze laatste remedie heeft ook weer met de groei en ontwikkeling van het spirituele te maken, maar dan meer in de hulpverlening naar anderen. Deze remedie gaat naar de

Bloesemremedie Engel- en Lemurischepoort

Bloesemremedie Engel- en Lemurischepoort

oorsprong van wie je bent, voorbij de beperkende codes die je vasthouden in de oude structuren. Verandering en transformatie door de opening naar de bron van Hogere kennis. Wanneer je het gevoel hebt dat je niet verder komt en in cirkels blijft rondlopen. Wanneer je de volgende stap niet kunt maken opent deze remedie de verbinding met de spirituele wereld en zorgt dat je de verbinding kunt maken met de wijsheid en kennis van Lemurië. Deze remedie transformeert tevens het oude verdriet dat de stap naar het nieuwe tegenhoudt en geeft daarna rust en vrede. Ze versterkt je verbinding met je Engel/begeleider/spiritualiteit/hoger zelf en laat je duidelijk je weg volgen. Hierdoor kun je gemakkelijker bij jezelf blijven, voorbij de beperkingen vanuit oude tijden en/of zeer oude emoties. Weten dat je hier op aarde bent om het Licht en de Liefde tot uitdrukking te brengen en naar een hoger plan te tillen. Jij bent de vertegenwoordiger van dit Licht op aarde.

Bram Zaalberg

BLOESEMREMEDIES NEDERLAND

info@bloesemremedies.com

www.bloesemremedies.com

www.celzouten.com

Tel: 077-3987826

Print deze pagina

Over de auteur

Bovenstaand artikel is geplaatst door de redactie van Koorddanser. Wil je de auteur van dit artikel een bericht sturen, mail dan naar redactie@kd.nl.

Laat een bericht achter

Je moet ingelogd zijn om een bericht te plaatsen.

Powered by Ambrix