Buitengewoon Djoj – feelgood vegan festival, Someren – 24-26 mei met o.a. Stine Jensen

Buitengewoon Djoj - Stine Jensen

Een weekend waarin je even stilstaat en écht contact maakt, zowel met de ander als met jezelf. Dat biedt het Buitengewoon Djoj festival in Someren, dat Centrum Djoj en Vegenement in het weekend van 24 tot 26 mei organiseren. In landelijke hoeves en buiten op de velden kunnen bezoekers zich onderdompelen in activiteiten die gericht zijn op bewust leven, plezier maken, verbinden, groeien en ontspanning. Niets is verplicht: je volgt je eigen flow. 

 

Buitengewoon Djoj biedt veel diversiteit. Deelnemers kunnen dansen, maar ook yoga, tai chi en lichaamswerk doen. Er zijn workshops en ‘met een hapje of een drankje genieten van de zon’ wordt ook gezien als ‘activiteit’. Er zijn food trucks, maar niet met hamburgers en patat; het festival gaat 100% voor een vegan lifestyle. Filosoof en schrijver Stine Jensen geeft een lezing over haar zoektocht naar geluk en er is een heuse cacao ceremonie.

 

Thema: Duurzaam geluk

Het festival heeft als thema ‘duurzaam geluk’. Niet toevallig vindt het plaats in de lente, het seizoen waarin mensen letterlijk en figuurlijk weer naar buiten treden. Voor velen is dit een moment om na te denken over het leven. Wat heb ik nodig om gelukkig te worden? En hoe kan ik bijdragen aan het geluk van een ander? In diverse activiteiten staat duurzaam geluk centraal.

 

Programma: bekende sprekers en verder vrijheid, blijheid

Zoals het hoort als je je flow volgt, zijn er geen verplichte nummers. Alleen aanraders. Zoals de lezing van Stine Jensen, die vertelt over de belangrijke rol van yoga op haar levensweg. Deelnemers kunnen zich verdiepen in de vegan lifestyle, maar ook dansen, yoga, wandelen in de natuur en met elkaar filosoferen zijn opties. Olande Ananda, een toonaangevende boeddhistische monnik uit Sri Lanka, verzorgt een workshop met een meditatie-sessie. Drukbezocht zal de lezing van Geert Kimpen zijn. De theatermaker vertelt mystieke verhalen uit het oude India, die soms confronterend en soms relativerend zijn, maar altijd vol wijsheden en humor.

 

100% Vegan food & drinks

Eten en drinken vormen ook van dit festival het hart. Bewuste voeding, want alle maaltijden, drankjes en snacks zijn duurzaam. De catering wordt verzorgd door de foodtrucks van Bakblik en Loving Hut Express en de speciale Hop en Pop bar. Overnachten kan op een kamer in één van de landelijke hoeves of op het kampeerveld met een tentje.

 

Organisatie

Voor het festival Buitengewoon Djoj hebben Centrum Djoj en Vegenement de krachten gebundeld. Het Rotterdamse Centrum Djoj biedt zeven dagen per week een groot aanbod aan trainingen en cursussen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en groei. Vegenement organiseert duurzame, vegetarische en veganistische evenementen, zoals de Veggie fair en Vegenement in verschillende steden.

 

Locatie

De Hoof in Someren

 

Data en prijs

Data: 24 mei vanaf 18.00 uur tot 26 mei, 18.00 uur

De prijs van een toegangsticket is €210. Dit omvat deelname aan alle activiteiten (met uitzondering van privésessies), twee overnachtingen op een meerpersoons kamer of een plek voor een festivaltentje en een tegoed van €50 voor maaltijden en drankjes. De prijs van een Early bird ticket is in maart €190 en april €200.

Meer informatie en aanmelden via www.buitengewoondjoj.nl.

 

 

 

 

 

Print deze pagina

Over de auteur

Bovenstaand artikel is geplaatst door de redactie van Koorddanser. Wil je de auteur van dit artikel een bericht sturen, mail dan naar redactie@kd.nl.

Laat een bericht achter

Je moet ingelogd zijn om een bericht te plaatsen.

Powered by Ambrix