Horoscoop van juli 2019: juli eclipsmaand

horoscoop van juli 2019 eclips

In de horoscoop van juli 2019 maken we twee eclipsen mee! Eclipsen zijn scharnierpunten in het jaar en markeren vrijwel altijd een bijzondere periode in het jaar die tot contemplatie en verandering leidt. Er zijn zonne en maaneclipsen. Bij een zonne eclips staat de maan tussen de aarde en de zon en bij een maaneclips staat de aarde tussen de de zon en de maan.

Elke maand is de horoscoop geschreven voor de twaalf sterrenbeelden. Deze maand is daarop een uitzondering. Je leest belangrijke astrologische wendingen op datum waarbij de sterrenbeelden staan vermeld die daar bij betrokken zijn met een #. Lees ook bij de sterrenbeelden waar je Maan en je ascendant in staan. De duidingen gelden voor iedereen natuurlijk en voor de vermelde sterrenbeelden in het bijzonder.

 

Juli belooft een maand vol beweging te zijn. Print de tekst uit en plak ‘m op je keukenkastje, of voer de tekst in je online agenda zodat je goed voorbereid je dag tegemoet treedt.

 

2 juli

De eerste eclips is een zonne eclips direct aan het begin van de maand op 2 juli in het sterrenbeeld Kreeft. Een grootste opening waarbij je te maken krijgt met een inzicht rondom patronen die je hebt. Je kunt er niet meer omheen dat het anders moet wil je je leven wat beter en leuker inrichten. Minder zakelijk en meer menselijk. Minder statusgericht en meer geluksgericht. Denk aan minder werken, meer thuis, minder maatschappelijk, meer gezin en familie. Maar ook afsluiten ( en nu echt) van een periode in je leven.

Betrokken sterrenbeelden: #ram #stier #tweelingen #kreeft #leeuw #maagd #weegschaal #schorpioen #boogschutter #steenbok #waterman #vissen

 

3 juli

Direct na de eclips gaat Venus naar Kreeft. Astrologisch een prachtige opvolger want Venus brengt kleine gelukjes. En precies om die gelukjes gaat het in Kreeft. Het zijn de kleine, dagelijkse dingen waar het geluk woont. Maar ook in je relaties. Venus is de planeet van de liefde en de verbindingen. Nu zij tot en met 28 juli in Kreeft staat, heeft iedereen behoefte aan emotionele veiligheid en hechting. De liefde wordt een thuis waar je helemaal jezelf kunt zijn.

Betrokken sterrenbeelden: #stier #weegschaal #kreeft en alle anderen die de liefde belangrijk vinden.

 

7 en 8 juli

Om je nog meer naar binnen te laten kijken in je eigen koninkrijk gaat Mercurius op 7 juli retrograde ( schijnbaar achteruit) lopen. We weten allemaal dat alles wat onder Mercurius valt dan moeizamer gaat. Afspraken gaan niet door, worden verzet, zakelijk blijken er opeens kleine lettertjes die dwars liggen, communicatie wordt krommunicatie en je mist je trein. De eerste planeet die Mercurius ontmoet op 8 juli is Mars. Mars gooit olie op het vuur en versterkt emoties van verontwaardiging en waardigheid. Opkomen voor jezelf was nog nooit zo vanzelfsprekend. Tip; let een beetje op je taalgebruik want dat ontaardt al snel in vloeken en in nooits en altijds .

Houd het waardig en ethisch verantwoord.

Betrokken sterrenbeelden: #tweelingen #maagd #ram # schorpioen #leeuw

 

9 juli

Eclipsen zijn belangrijk, maar de planeetstanden van vandaag zijn zo niet belangrijker! Voor de kenners; Zon en Saturnus recht tegenover elkaar op de knopenas. Dat geeft een strijd tussen oud en nieuw, tussen verzet en acceptatie en tot aanvaarding van wat is, ook al is het onwenselijk.

De spanning die vandaag heerst is hard en onbuigzaam. Je kunt er niets aan veranderen, behalve de manier waarop je ermee omgaat.

De Zon wil stralen en Saturnus niet. De Zon is goud en Saturnus lood. Deze twee grootheden staan vandaag recht tegenover elkaar en wijken geen millimeter. Deal with it .

Betrokken sterrenbeelden: #leeuw #steenbok #kreeft

 

11 juli

Dit is een dag van vuurwerk, van verrassingen en het onvoorspelbare. Heb je een verandering tegen gehouden? Dan delf je vandaag het onderspit want het gaat toch gebeuren. Is er een sluimerend en onuitgesproken conflict? Dan barst de bom vandaag toch. Verandering is onvermijdelijk want niets blijft ooit hetzelfde. Elke minuut is anders dan de minuut die eraan vooraf ging. Neem geen beslissingen maar wacht even tot je weer helder kunt denken.

Betrokken sterrenbeelden: #ram #schorpioen #waterman #leeuw #stier

 

14 juli

Dingen lopen vast vandaag of gaan naar een hoogtepunt. Vandaag zijn er machtsconflicten en een grote bewijsdrang. Er is een kracht die sterker is dan het ego en die korte metten maakt met onzin en gebral. Het komt erop aan vandaag. Wie ben je eigenlijk? En wie denk je dat je bent?

Het belooft een zinderende, beladen en intense dag te worden.

Betrokken sterrenbeelden: #schorpioen #leeuw #kreeft #steenbok

 

16 juli

Vandaag is er de 2e eclips van deze maand, de maaneclips. Het thema is wederom oud en nieuw, maar nu met de nadruk op oud. Oud is niet persé negatief of niet actueel. Vandaag is oud zeer actueel en ga je oogsten wat je gezaaid hebt in je verleden. De maan is als de achteruitkijkspiegel die je laat zien welke weg je af hebt gelegd om te komen waar je nu bent. Zodat je ziet wat je allemaal bereikt hebt en welke obstakels je hebt moeten overwinnen. Vandaag mag je op je lauweren rusten en trots zijn op jezelf.

Betrokken sterrenbeelden: #ram #stier #tweelingen #kreeft #leeuw #maagd #weegschaal #schorpioen #boogschutter #steenbok #waterman #vissen

 

19 juli

Mercurius gaat vandaag opnieuw Kreeft binnen en verlaat tijdelijk Leeuw. Dit houdt in dat je even niet meer op je strepen hoeft te staan. Door dingen klein te houden blijven ze overzichtelijk en precies dat is de bedoeling nu. Wilde je de wereld redden? Laat maar. Door ervoor te zorgen dat je eigen wereld goed draait, doe je al ontstellend veel goeds voor iedereen.

Betrokken sterrenbeelden: #tweelingen #maagd #leeuw #kreeft21 juli

Wees of ontmoet de femme fatale vandaag. Venus staat recht tegenover Pluto en dat geeft spanning in de liefde en alle andere verbindingen. Er lijken onoverkomelijke bezwaren te zijn die tot een breuk leiden. Geen van beiden doet water bij de wijn want beiden vinden dat ze gelijk hebben. Buigen of barsten dus.

Leugens komen aan het licht en dit is geen dag voor slappelingen of angsthazen.

Betrokken sterrenbeelden: #stier #weegschaal #schorpioen #kreeft #steenbok

 

22 juli

Vandaag maakt de Zon de overstap van Kreeft naar Leeuw. De Zon staat nu in zijn eigen teken en de zomer kan beginnen! Dit wordt een tijd van ontspannen, plezier, luieren en vakantie. Er moet even helemaal niks, behalve fijn zijn.

Betrokken sterrenbeelden: # kreeft #leeuw en alle andere sterrenbeelden

 

28 juli

En ook Venus van de liefde gaat vandaag naar Leeuw. In dit sterrenbeeld gaat de liefde over waardering en over plezier maken. Eigenlijk is de liefde leuk en aangenaam. Het bevestigt dat we bestaan en is uiteindelijk het enige dat werkelijk gelukkig maakt. Liefde is de inhoud, relaties de vorm. En precies bij dat laatste gaat het nogal eens mis.

Maar nu even niet! Love is all.

Betrokken sterrenbeelden: : #ram #stier #tweelingen #kreeft #leeuw #maagd #weegschaal #schorpioen #boogschutter #steenbok #waterman #vissen

 

29 juli

Als je dan toch aan het strand ligt, kan enig navelstaren geen kwaad. En dan kom je óf tot de conclusie dat je helemaal oké bent met jezelf en je leven, óf dat er toch een wisseltje omgezet moet gaan worden. Mja.

Maar eerst een frisse duik in dat mooie blauwe water.

Goede vakantie!

Betrokken sterrenbeelden: : #ram #stier #tweelingen #kreeft #leeuw #maagd #weegschaal #schorpioen #boogschutter #steenbok #waterman #vissen

 

Door Elodie Hunting

 

 

 

 

Print deze pagina

Over de auteur

Bovenstaand artikel is geplaatst door de redactie van Koorddanser. Wil je de auteur van dit artikel een bericht sturen, mail dan naar redactie@kd.nl.

Laat een bericht achter

Je moet ingelogd zijn om een bericht te plaatsen.

Powered by Ambrix