Mediteren voor vrede en het Vredesfestival

vredesfestival

Van 12 t/m 22 september a.s. wordt het wereld vredesfestival georganiseerd.

 

Dit is niet het zoveelste, sociale, activisme, het is geen strijd tegen geweld, het gaat niet over het veranderen van de ander of van de samenleving. Het vredesfestival is wel een beweging in bewustzijn richting vrede, het is wel een verschuiving van innerlijke verdeeldheid en conflict naar innerlijke vrede, het gaat dus om de verandering in jezelf om zo bij te dragen aan een meer harmonieuze-, vreedzame wereld.

 

Om dit te bereiken wordt er van 12 t/m 22 september iedere dag tijdens het vredesfestival een belangrijk thema behandeld waarin je bewust wordt van dit onderwerp en leer je wat jou rol hierin is. Deze lessen kun je thuis, gratis, via een on-line verbinding met ons centrum, O&O Academy, in India op je computer volgen. Op de laatste dag vindt de grote finale plaats, hiertoe worden er verspreid over de hele wereld  bijeenkomsten georganiseerd waar zoveel mogelijk mensen samenkomen om met elkaar de kracht te ervaren van samenwerken aan een gemeenschappelijk doel.

 

De thema’s die op de opeenvolgende dagen van het vredesfestival de revue passeren zijn:

 • Meditatie om de oorlogen in de wereld te beëindigen
 • Meditatie om de vernietiging van de natuur tegen te gaan
 • Meditatie om het geweld tegen vrouwen te stoppen
 • Meditatie tegen kindermishandeling
 • Meditatie tegen godsdienst onvrijheid
 • Meditatie tegen rassendiscriminatie
 • Meditatie tegen dierenmishandeling
 • Meditatie tegen huiselijk geweld
 • Meditatie om het “geweld” in de hoofden van onze jongeren te stoppen
 • Meditatie tegen economische uitbuiting
 • Meditatie voor wereldvrede en de collectieve evolutie van de mensheid naar een vreedzame toekomst.

 

Iedereen die dit vredesfestival en de meditaties een warm hart toedraagt, en wie doet dat niet, kan zich via de website: https://www.ekamworldpeacefestival.com/nl/ aanmelden om zo bij te dragen aan de vrede in de wereld. Je krijgt dan ook iedere zondag, tot het begin van het festival, toegang tot on-line lessen als “extraatje” op de 11 dagen in september.

Voor meer inlichtingen over het vredesfestival kun je mailen naar: info@oo-academy.nl.

 

 

Print deze pagina

Over de auteur

Bovenstaand artikel is geplaatst door de redactie van Koorddanser. Wil je de auteur van dit artikel een bericht sturen, mail dan naar redactie@kd.nl.

Laat een bericht achter

Je moet ingelogd zijn om een bericht te plaatsen.

Powered by Ambrix