Winter Festival van Niks 2020 – 19 jan., Amelisweerd (Utrecht)

Winter Festival van Niks

Samen feestelijk de stilte vieren

 

Wat tien jaar geleden begon als de Workshop van Niks en zich ontwikkelde tot de Workshop van Niks XL, gaat nu met het Winter Festival van Niks een stap verder: een dag lang samen met een uitgebalanceerd programma dieper duiken in de essentie van het Niks.

 

Ook dit festival gaat over Niks en het ervaren van de stilte; het Winter Festival van Niks gaat in principe nergens over en nergens heen. Wat maakt dat ineens alles mogelijk is.

Het Winter Festival van Niks laat je in stappen steeds dieper ervaren hoe het is om je bij je eigen openheid en innerlijke stilte terecht te komen.

Het is een feest om in de stilte te zijn.

 

Wie? Wie het niks durft te ontmoeten.

Wat? Een dag met aandacht voor de stilte en zo het innerlijke niks te ontmoeten.

Waar? Een prachtige natuurlocatie in Amelisweerd, vlak buiten Utrecht.

Wanneer? Zondag 19 januari 2020.

Waarom? Om je zachte fluistering van je ziel te horen en de bron waar deze vandaan kom. Of zomaar omdat dit festival een unieke innerlijke ervaring gaat opleveren.

 

 

“Niks is de essentie van alles.” 

 

 

Specificatie

 

Doel

In het Niks feestelijk de essentie van de stilte ervaren. Niks of stilte is als vóór de bigbang 13 miljard jaar geleden: alles, een heel universum, is er uit ontstaan. In de stilte zijn oneindige mogelijkheden, álles maar dan ook álles kan eruit tevoorschijn komen. Hoe stiller hoe intenser dat besef en de creativiteit van de ongelooflijke power die erin besloten ligt. Daarmee gaan we tijdens het Winter Festival van Niks samen contact maken.

 

Voor wie

Begrippen als stilte, openheid en niks resoneren op een diep niveau in je. Je kan het niet goed in woorden vatten maar je weet intuïtief dat er wijsheid en inzicht in besloten ligt waarmee je contact wilt maken of houden. Je wilt in de volheid van die leegte komen en durft het aan om dit samen met anderen feestelijk te ervaren.

 

Resultaat

Je hebt na het Winter Festival van Niks een beter inzicht in en gevoel voor wat de stilte voor je persoonlijk kan betekenen en je hebt ervaren hoe het is om verwachtingsloos innerlijk te ontspannen zodat iets nieuws zich in je kan openen.

 

Datum, tijd, locatie, kosten & aanmelden Winter Festival van Niks

Zondag 19 januari 2020 van 10.00-16.30 uur, ontvangst vanaf 9.30 uur in Atelier Amelisweerd  (koetshuis op landgoed ‘Nieuw Amelisweerd’), Koningslaan 1a, 3981 HD Bunnik (bij Utrecht).

Kosten (€69,50)zijn inclusief btw, eenvoudige lunch, koffie en thee.

Je kan je makkelijk opgeven via Eventbrite. Dan betalen wij Eventbrite een toeslag. Je kan ook opgeven door een e-mail te sturen naar stilteverblijven@etrbv.nl en die €69,50 zelf direct aan ons over maken na ontvangst van de factuur.

 

Programma van het Winter Festival van Niks:

9.30 -10.00 uur   Ontvangst. Koffie/thee beschikbaar.

10.00 – 11.15 uur  Stil Zijn. Kennismaken met Niks en elkaar, uitleg van de dag, (zelf)observeren.

11.15 – 11.45 uur    Stiltepauze.  Met een opdracht.

11.45 – 12.45 uur    Stil doen. Het stiller maken in jezelf. Oefeningen. Stiltetantra, verbinden in stilte.

12.45 – 13.30 uur    Stilte Lunch Concert. Met afwisselend stilte en muziek.

13.30 – 14.45 uur    Stiltewandeling. Uitleg, vertraagde wandeling in contact met de natuur komen en reflectie.

14.45 – 15.00 uur   Stiltepauze

15.00 – 16.30 uur   Stilleven. Verdiepende geleide meditatie. Tekenen/verbeelden van de innerlijke beelden. Onderling uitwisselen.

16.30                           Klapstuk & afsluiting

 

 

Aanmelden

Je kan je makkelijk opgeven via de site Eventbrite. Dan betalen wij Eventbrite een toeslag. Je kan ook opgeven door een e-mail te sturen naar stilteverblijven@etrbv.nl en die €69,50 zelf direct aan ons over maken na ontvangst van de factuur.

 

Begeleiders

De initiatiefnemers van dit festival zijn Menno Stom (’58) en Ewald Wagenaar (’61).

 

Winter Festival van Niks

Organisatoren Winter Festival van Niks: Menno Stom en Ewald Wagenaar.

Menno is adviseur, coach, organisator en begeleider van stilteverblijven (www.etrbv.nl). Zijn drijfveer is het ontwaken leren dienen.

Ewald is uitgever van het spirituele platform Koorddanser (www.kd.nl), coach, trainer en docent. Hij onderzoekt de geest, zingevingsvragen en spiritualiteit. Zijn drijfveer is om bij te dragen aan bewustwording.

Beiden vonden elkaar op het pad van bewustwording in het willen verbinden en creëren. Ze zien het leven als een ontdekkingsreis die ze graag delen met medereizigers. Openheid en verbinding zijn daarin kernwoorden. ‘Workshop van Niks’ nodigde daartoe – evenals nu het Winter Festival van Niks – uit om openheid te laten werken, niks te moeten, niks te verwachten of vernauwen, maar juist ruimte te scheppen voor datgene wat zich aandient en mogelijk de diepgang daarvan te ervaren.

 

Winter Festival van Niks Amelisweerd

Winter Festival van Niks in Amelisweerd (Utrecht)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Print deze pagina

Over de auteur

Bovenstaand artikel is geplaatst door de redactie van Koorddanser. Wil je de auteur van dit artikel een bericht sturen, mail dan naar redactie@kd.nl.

Laat een bericht achter

Je moet ingelogd zijn om een bericht te plaatsen.

Powered by Ambrix